Expertus, amb 8.000 treballadors a l'Estat, en concurs de creditors

L'empresa és un grup del sector de serveis integrat per companyies de serveis de neteja, seguretat o oci entre d'altres

Protesta de treballadores d'Expertus a Mollet | ACN Protesta de treballadores d'Expertus a Mollet | ACN

El grup Expertus, amb seu a Sant Cugat del Vallès i que dona feina a unes 8.000 persones a tot l'Estat, ha presentat aquest 21 de novembre un concurs de creditors davant la greu situació econòmica que travessa. Expertus és un grup del sector de serveis que integra desenes d'empreses de neteja, seguretat, oci o, fins i tot, una ETT. Entre els seus clients destaca l'administració pública.

A la província de Barcelona hi ha més de 300 treballadors contractats de manera directa o indirecta per Expertus. Des de Comissions Obreres, esperen que altres empreses es puguin fer càrrec dels contractes en vigor amb les administracions i poder salvar, d'aquesta manera, el màxim nombre de llocs de treball possible. De fet, els administradors concursals ja estan trucant companyies que podrien estar interessades.

Treballadors de l'àrea de Barcelona denuncien que no van cobrar la nòmina del mes d'octubre. A Andalusia la situació és pitjor, ja que 500 treballadors de neteja no cobren des de l'agost i han iniciat una vaga que ja fa dies que dura.

Qui es fa càrrec dels treballadors?

Un dels ajuntaments que té adjudicat els serveis d'Expertus és Mollet del Vallès, que ja ha anunciat que assumirà les nòmines dels treballadors fins que puguin fer un altre concurs i adjudicar el servei a una altra empresa. Segons Comissions Obreres, en els contractes de neteja amb les institucions públiques està establert que si entra una nova empresa, s'haurà de fer càrrec dels treballadors.

Tot i això, encara queda per saber com afectarà la totalitat de la plantilla i no està descartat que hi hagi acomiadaments.

60 milions d'euros en deutes

Segons La Vanguardia, Expertus té un deute de 60 milions d'euros i els bancs li han tallat el finançament. “En arribar els embargaments d'Hisenda per l'impagament d'impostos, s'ha agravat el problema de tesoreria i s'ha decidit presentar preconcurs per negociar amb els creditors”, explica Josep Martí Borrellas, fundador de la companyia, a La Vanguardia.

Ara, l'empresa ja ha presentat oficialment el concurs, segons ha explicat al VIA Empresa Comissions Obreres.

Avui et destaquem
El més llegit