La Fageda i Cristóbal Colón: impulsant un món millor

Colón simbolitza com la determinació, la humilitat i el compromís poden revolucionar no només vides individuals, sinó comunitats senceres

Cristóbal Colón, en el lliurament de la Medalla de la Ciutat d’Olot | Ajuntament d'Olot Cristóbal Colón, en el lliurament de la Medalla de la Ciutat d’Olot | Ajuntament d'Olot

El passat 9 de març, la ciutat d'Olot va celebrar un emotiu homenatge a Cristóbal Colón, fundador de La Fageda, en reconeixement de la seva extraordinària contribució social i empresarial. Al Teatre Principal, ple de gom a gom, l’alcalde Josep Berga li va lliurar la Medalla de la Ciutat, la màxima distinció de l’Ajuntament d’Olot. Aquest premi no només honra a Colón sinó també a la seva esposa, Carme Jordà, i a tot l'equip de La Fageda, demostrant que un model econòmic més humà i inclusiu és realment possible.

Des de la seva creació l'any 1982, La Fageda ha estat a l'avantguarda de la responsabilitat social corporativa. Amb una visió transformadora i un compromís irrompible amb les persones en situació de vulnerabilitat, actualment proporciona ocupació a més de 500 persones, incloent-hi persones amb trastorns mentals, discapacitats intel·lectuals i en risc d'exclusió social. Colón una vegada va compartir: “El nostre objectiu és que cada persona descobreixi les seves pròpies capacitats i trobi el seu lloc en el món laboral. Aquí, hem vist autèntics miracles, amb persones que abans es trobaven recloses, avui dia són part essencial en la producció del millor iogurt del món".

Colón: "El nostre objectiu és que cada persona descobreixi les seves pròpies capacitats i trobi el seu lloc en el món laboral"

La Fageda destaca per la seva aposta per un model socioempresarial innovador, produint aliments de la més alta qualitat, des de iogurts a gelats i melmelades, així com serveis de jardineria. Aquests productes no només són competitius a escala nacional, sinó que també exemplifiquen un enfocament de producció sostenible i respectuós amb el benestar animal. La filosofia del fundador de La Fageda és clara: la qualitat del producte és fonamental perquè, com diu, "si no fossin bons, els clients no els comprarien".

Avui, La Fageda gaudeix del suport de tres milions de consumidors, i el 2022 va generar un impacte econòmic de 30,4 milions d'euros. Amb una expansió geogràfica ambiciosa, ara arriba a nous mercats com Madrid, el País Valencià, Mallorca i Menorca, i recentment ha inaugurat una cafeteria a la plaça del mercat d'Olot. Per a Colón, l'empresa és un mitjà per aconseguir un fi més gran: crear oportunitats laborals per a persones de col·lectius vulnerables, situant el benestar humà per sobre del guany econòmic.

Més info: Del bon menjar a les empreses històriques: un mirall dels negocis de la Garrotxa

Cristóbal Colón i La Fageda són el màxim exponent d'un ideal: les empreses poden i han de ser una força de canvi positiu. En un entorn on predomina l'obsessió pel benefici econòmic, La Fageda es presenta com un exemple lluminós, oferint un camí alternatiu on el valor econòmic i el compromís social i mediambiental van de bracet. Gràcies a la visió i lideratge de Colón, s'ha demostrat que l'èxit empresarial pot anar de bracet amb una profunda responsabilitat ètica, aportant significativament a la construcció d'un món millor.

La Fageda gaudeix del suport de tres milions de consumidors

La perseverança de Colón, psicòleg de formació i nascut a Zuera (Saragossa), es manifesta en la pràctica diària. La seva visió, fa més de quatre dècades, no es limitava a crear una empresa, sinó a transformar vides, aportant propòsit i dignitat al treball diari de centenars de persones. La seva humilitat, destacant sempre les necessitats dels altres, és una lliçó de veritable lideratge. Colón, juntament amb Jordà, simbolitzen com la determinació, la humilitat i el compromís poden revolucionar no només vides individuals, sinó comunitats senceres. Colón ens recorda que "el més important és que el treball tingui sentit, que cada nit puguis adormir-te sabent que has contribuït a millorar la vida d'algú". Aquestes paraules són una guia per a tots nosaltres, evidenciant que el veritable èxit es mesura per l'impacte positiu en el món que ens rodeja.

Més informació
La Fageda s'expandeix a Madrid i el País Valencià
La Fageda exposa el seu ADN sostenible al Fòrum del Retail i el Gran Consum
La Fageda celebra 40 anys amb l'estrena de l'Escola de Noves Oportunitats
La Fageda, el projecte social que ven milions de iogurts
Avui et destaquem
El més llegit