La farmacèutica AGC invertirà 90 MEUR en l'ampliació de la seva fàbrica a Malgrat de Mar

Amb aquesta inversió, l'empresa japonesa crearà 100 llocs de treball qualificats

Visita del conseller Roger Torrent a la fábrica de Malgrat de Mar de la empresa AGC | Andreu Puig Visita del conseller Roger Torrent a la fábrica de Malgrat de Mar de la empresa AGC | Andreu Puig

L’empresa química-farmacèutica japonesa AGC Pharma Chemicals invertirà 90 milions d’euros i crearà 100 llocs de treball qualificats amb l’ampliació de la fàbrica de la companyia ubicada a Malgrat de Mar (Maresme). L’objectiu és augmentar un 30% la capacitat de producció de principis actius farmacèutics amb la construcció d’una nova planta de producció de 7.500 metres quadrats, que estarà en funcionament el 2024. Les noves instal·lacions comptaran amb reactors d’entre 1,5 i 7,5 m3 per produir més volum de principis actius farmacèutics -un mercat que està creixent a un ritme del 7% anual, segons AGC- i espai addicional per a futures inversions del grup a la planta de Malgrat de Mar. De fet, aquesta inversió completarà la recent ampliació del laboratori d’R+D de l’empresa a la seu catalana.

Ho han anunciat conjuntament el CEO d’AGC Pharma Chemicals Europe, Akihiro Kadokura i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ja que, per aquest projecte d’inversió l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha 270 filials d’empreses japoneses ubicades a Catalunya.

Després de mantenir una reunió de treball amb els directius de la companyia, el conseller Torrent ha subratllat la importància de “l’aposta d’AGC per Malgrat de Mar, el Maresme i el nostre país d’una companyia de referència, que reforça el seu projecte a Catalunya i ens posiciona a escala global en el sector farmacèutic”. En aquest sentit, Torrent ha assegurat que es tracta d’un sector “estratègic i clau” i que “encara ho serà més en el futur”. “S’estan decidint inversions clau en aquest sector i projectes com els d’AGC ens ajuden a explicar al món que a Catalunya es concentren actius que ens fan molt competitius, com un sistema de recerca i salut molt potents i un fort entorn empresarial”, ha apuntat. Per la seva banda, el CEO d’AGC Pharma Chemicals Europe, Akihiro Kadokura, ha assegurat que “Catalunya és un centre d’indústria química i farmacèutica amb talent en aquest camp”.

 

Més informació
HOMU Health Ventures busca inversors per convertir-se en referent mundial de la fertilitat
Les 'digital health', noves protagonistes de la BioRegió
Salut i sanitat, el sector on més creix el salari
Avui et destaquem
El més llegit