Foment i UPM alerten de la "gravíssima" situació del mercat energètic

Les patronals consideren "inassolible per a molts sectors industrials" el preu de l'electricitat i reclamen revisar la fiscalitat aplicada sobre els combustibles fòssils

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre | EP El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre | EP

La patronal Foment del Treball i la Unió Patronal Metal·lúrgica alerten del "gravíssim problema" que pateixen les empreses industrials per la pujada dels preus de l'energia. Segons un comunicat emès per ambdues entitats, els empresaris troben "inassolible per a molts sectors industrials" els preus actuals de l'energia, provocats, diagnostiquen, per "un sistema de preus molt complex amb les tensions geopolítiques" que genera el conflicte a Ucraïna.

La UPM considera especialment fràgil la situació del sector de l'automoció i totes aquelles branques industrials que en depenen. El president de la patronal, Jaume Roura i Calls, afirma que "el cost elèctric i el sistema de tarifació està sent insuportable". Segons l'empresari, la situació energètica "posa en perill fins a 500.000 llocs de treball". "Cal que el govern interfereixi en les elèctriques ja".

Per la seva banda, el president de Foment del Treball Josep Sánchez Llibre ha demanat revisar la fiscalitat de gasolina i gasoil. Els preus energètics, segons el líder empresarial, "encareixen el cost de la vida dels ciutadans per l'increment del preu del transport", que afecta els preus del conjunt de la producció industrial, inclosa la cadena alimentària.

Més informació
Foment reclama mesures urgents contra els efectes del conflicte a Ucraïna
Foment critica l'"exclusiva finalitat recaptadora" de la reforma tributària
Foment busca el nord perdut de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit