Foment demana a Sánchez una moratòria fiscal per les empreses

Sánchez Llibre insta la Moncloa a ajornar tres mesos la presentació de declaracions i autoliquidacions tributàries per la crisi del coronavirus

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre | ACN El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre | ACN

Foment del Treball ha exigit per carta al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, una moratòria fiscal per les empreses per fer front a la caiguda d'ingressos davant la crisi del Covid-19. L'organització empresarial encapçalada per Josep Sánchez Llibre demana a la Moncloa que ajorni la presentació de declaracions i autoliquidacions tributàries tres mesos. La missiva argumenta que el pla de xoc contra el coronavirus adoptat fins ara té "una molt limitada flexibilització de terminis" per a la realització de tràmits en procediments tributaris, i per a la realització de pagaments de liquidacions. La patronal també considera que la quantitat ajornada hauria de poder ser fraccionada en els sis mesos següents.

Més info: Economia de "guerra": Torra vs. Sánchez

La seva petició, diuen, pretén "afavorir, sens dubte, el manteniment de la cadena de pagaments, de la tresoreria de les empreses, de l'ocupació i del consum. I permetrà una sortida molt més accelerada de la situació quan se superi la crisi". Sánchez Llibre escriu en la carta que creu que l'Executiu espanyol no ha donat "cap protagonisme" a la política fiscal per aconseguir fer front a l'impacte econòmic del Covid-19. A més, recorda que "els tributs, a més de ser un mitjà per recaptar ingressos públics, serveixen com a instruments de política econòmica general i per assegurar una millor distribució de la renda nacional".

La patronal aprofita per criticar l'"extravagància d'haver de pagar IRPF i l'Impost de Societats de l'exercici de 2019, quan l'exercici de 2020 hi haurà, en molts casos, bases imposables negatives a compensar en l'exercici de 2021 i següents. Quan en una situació excepcional com aquesta deuria -probablement- actuar-se al revés", sentencia.

Més informació
Les mesures de la Cambra per sortir de la crisi del coronavirus
L'impacte econòmic del coronavirus: un 1,7% del PIB català
Avui et destaquem
El més llegit