Foment del Treball, Pimec i Fepime signen la pau

Les patronals ratifiquen el preacord de representativitat empresarial: Foment el 58%, Pimec un 42% i en 5 anys s'acostaran a la paritat

Foment del Treball, PIMEC i Fepime ratifiquen el preacord de representativitat empresarial Foment del Treball, PIMEC i Fepime ratifiquen el preacord de representativitat empresarial

Les juntes extraordinàries i òrgans de govern de Foment del Treball Nacional, Pimec i Fepime Catalunya han ratificat aquest dijous a la tarda el preacord sobre representativitat empresarial d'aquestes entitats a òrgans mixtes amb l'administració pública assolit dies enrere davant del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. L'acord serà presentat aquest divendres a la seu de Treball pels presidents de les tres patronals, Josep Sànchez Llibre, Josep González i Helena de Felipe respectivament. Segons aquest acord, Foment començarà per ocupar un 58% de la representativitat i Pimec un 42% fins a acostar-se a la paritat de manera progressiva al llarg dels cinc pròxims anys.

L'acord, assolit amb la mediació de Treball, té una durada de deu anys i implica la renúncia de Fepime com a organització empresarial més representativa, així com el reconeixement de la seva vinculació a Foment del Treball.

Amés, en virtut de l'acord, Foment i Pimec mantindran unitat d'acció institucional a tots els òrgans de representació on participen, de manera paritària i garantint un nombre igual de representants en ambdues organitzacions.

Fins ara, Foment del Treball tenia un 60% de la representativitat, Pimec un 25% i Fepime, la patronal de les petites i mitjanes empreses inscrita dins Foment, un 15%. Pimec, però, va passar a reclamar un 50% de la representativitat i que es tinguessin en compte el nombre d'afiliats i no el pes de les empreses, tal com demanava Foment.

Més informació
Foment i Pimec arriben a un acord per a la representativitat
Foment i Cecot renoven els vots patronals
Foment i Cecot brinden pel (des)amor
Avui et destaquem
El més llegit