Foment resol aquest dilluns l'expulsió de la Cecot

La Junta Directiva de la patronal ha de prendre una decisió sobre l'amenaça de fer fora l'organització vallesana

 Joaquim Gay de Montella dirigeix Foment del Treball Joaquim Gay de Montella dirigeix Foment del Treball

La Junta Directiva de Foment del Treball valorarà aquest dilluns a la tarda en una reunió ordinària l'expulsió de la Cecot de la confederació. L'òrgan de govern de Foment va aprovar el passat 8 de gener obrir un expedient d'expulsió contra la patronal vallesana per, segons Foment, haver-se saltat les seves competències transgredint el seu àmbit territorial. Un total de 42 membres de la Junta van votar a favor d'iniciar l'expedient i només nou es van pronunciar en contra.

La principal patronal catalana demanava a la Cecot que justifiqués la seva actuació durant el 2017, concretament alguns fets com haver enviat una carta al ministre d'Economia, Luis de Guindos, en la qual criticava el decret llei que facilitava el trasllat de seu social d'empreses després de l'1-O o la participació de la Cecot a la Taula per la Democràcia. La Cecot va enviar la setmana passada un escrit d'al·legacions, els arguments del qual ara haurà de valorar la Junta. La Cecot ha expressat en reiterades ocasions la seva voluntat de continuar dins la confederació.

Tot i que la Junta es pronunciï aquest dilluns sobre l'expulsió de la Cecot, la decisió encara haurà de ser avalada per l'Assemblea General de la confederació abans que la patronal amb seu a Terrassa deixi de ser membre de Foment. 

Més informació
Foment i Cecot, junts per Catalunya?
Foment del Treball vol expulsar la Cecot (de nou)
Gay de Montellà: "Cecot no té interès a estar a Foment"
Avui et destaquem
El més llegit