El comiat intern de Pujol i Montellà a Foment

La junta directiva tria David Tornos com a nou secretari general de la patronal catalana

Joaquim Gay de Montellà i Joan Pujol marxen de Foment del Treball | ACN Joaquim Gay de Montellà i Joan Pujol marxen de Foment del Treball | ACN

El secretari general de Foment del Treball, Joan Pujol, ha penjat les botes a la reunió de la junta directiva d'aquest dilluns després de 35 anys com a segona espasa de la patronal catalana. Per les seves files han passat fins a quatre presidents: Alfred Molinas (1978-1994), Antoni Algueró (1994-1995), Juan Rosell (1995-2011) i Joaquim Gay de Montellà (2011-2018). 

Als seus 71 anys, el fins ara secretari general marxa per voluntat pròpia. "Pujol porta 35 anys, veu que hi ha un canvi de cicle i creu que no val la pena cremar-se amb una nova temporada", expliquen fonts de VIA Empresa pròximes a Foment del Treball. Com a reconeixement, la junta directiva ha aprovat donar-li la medalla d'honor del Foment pel seu servei a la institució. 

"Pujol porta 35 anys, veu que hi ha un canvi de cicle i creu que no val la pena cremar-se amb una nova temporada"

Alhora, aquestes mateixes fonts apunten que Montellà ha preferit "crear una plataforma de relacions públiques" durant el seu mandat abans que promoure la tasca econòmica i empresarial de la patronal catalana. "No s'ha ocupat tant de Foment com de sí mateix i de la seva promoció personal", etziben. 

L'orgull de Montellà 

Fa tot just un mes, Montellà s'acomiadava així de la patronal: "Ha estat un orgull i hem aconseguit donar veu i autoritat a Foment i al món empresarial". Una de les seves "grans satisfaccions" és que "cap de les 4.000 empreses que ha traslladat la seu social fora de Catalunya s'ha donat de baixa a Foment". 

Més info: Montellà s'acomiada de Foment sense baixes pel trasllat de seus

I afegia: "Hem superat el mandat i no he de jutjar si bé o malament". Així doncs, Montellà ha marxat disposat a "descansar, passar temps amb la família i llegir tranquil·lament". Almenys, fins a gener de 2019. El seu llegat és el següent: "Cuideu de Foment perquè és un pilar fonamental de Catalunya". 

Josep Sánchez Llibre i Joaquim Gay de Montellà a Foment del Treball | ACN

Josep Sánchez Llibre i Joaquim Gay de Montellà fan el relleu a Foment del Treball | ACN

Amb l'entrada del nou president Josep Sánchez Llibre i el seu objectiu de "rejovenir, renovar, modernitzar, feminitzar i il·lusionar", Foment reescriu un cop més la seva història. L'abraçada entre Gay de Montellà i Sánchez Llibre simbolitza el canvi d'era i l'inici d'una nova història abanderada per "la gosadia i la unitat". 

La feina de Pujol

“La feina de Joan Pujol durant tants anys al capdavant de la secretaria general del Foment és un referent de compromís amb el món empresarial de Catalunya i ha ajudat a fer del Foment la gran institució respectada i influent que és avui", apunta Sánchez Llibre. 

Més info: Foment reescriu la seva història: gosadia i unitat

El relleu a la secretaria general es troba a la pedrera de "la casa gran de les empreses de Catalunya". Després de dues dècades com a director del departament internacional de Foment i una estreta col·laboració amb Pujol, David Tornos ocuparà ara el càrrec de segona espasa de la patronal catalana. 

De vocació advocat, Tornos és membre del comitè consultiu del Cidob, de la comissió de relacions internacionals i de la Unió Europea de la CEOE i del grup d'internacionalització d'Acció, entre d'altres.

Pujol s’ha acomiadat “agraint la confiança de tots els presidents del Foment amb qui he treballat i tot l’equip humà de la institució”. Canvi d'era a Foment del Treball. To be continued...

Més informació
Sánchez Llibre defensa que sempre ha existit seguretat jurídica a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit