Sánchez Llibre defensa que sempre ha existit seguretat jurídica a Catalunya

El president de Foment reconeix haver votat a favor de l'exclusió de Cecot, però espera el seu retorn "en les properes setmanes o mesos"

Josep Sánchez Llibre és el president de Foment del Treball | ACN Josep Sánchez Llibre és el president de Foment del Treball | ACN

El nou president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha debutat davant els mitjans de comunicació tot reivindicant que "la seguretat jurídica mai ha deixat d'existir" a Catalunya. De nou, ha assegurat que el seu "objectiu prioritari" és liderar el retorn de les empreses que van abandonar Catalunya a partir de l'octubre. Tant és així que ja ha mantingut contacte amb "moltes". 

Més info: Foment reescriu la seva història: gosadia i unitat

En aquest sentit, s'ha mostrat optimista perquè tornin en els propers quatre anys i ha desitjat que "el clima de desconfiança desaparegui" i ha vinculat l'aprovació dels pressupostos al fet que la situació es pugui "normalitzar" ja que "voldrà dir que hi ha tranquil·litat".

El retorn de la Cecot

Alhora, el nou president de Foment s'ha mostrat "optimista" sobre el retorn de la Cecot "en les properes setmanes o mesos" a Foment després que la patronal vallesana fos expulsada. Per això, ha dit que buscarà "unitat d'acció" i recuperar una "patronal que és eficient" i que "s'ha demostrat en els últims anys".

Més info: Sánchez Llibre (Foment) acosta posicions amb la Cecot

En concret, Sánchez Llibre ha reconegut que aleshores va votar a favor de l'exclusió de Cecot perquè "hi havia motius" però ha defensat que "els temps han canviat". En qualsevol cas, ha destacat que és necessari que "tothom se senti còmode", en referència a les patronals del territori, i que "tots respectem les normes internes".

Sánchez Llibre va votar a favor de l'exclusió de Cecot, però espera el seu retorn "en les properes setmanes o mesos"

Sánchez Llibre també ha comentat que ha parlat tant amb el president de Cecot, Antoni Abad, com el president de Pimec, Josep González, a qui també li ha expressat la voluntat d'arribar a acords, especialment en el conflicte judicial que tenen obert juntament amb Fepime.

Contra el boicot a les multinacionals espanyoles

Sánchez Llibre també ha criticat la campanya "d'enfrontament" de l'ANC perquè els consumidors catalans optin per empreses alternatives a multinacionals espanyoles i ha advertit que de dur-se a terme "els principals perjudicats no seran les empreses sinó els treballadors". 

"Les polítiques de boicot són polítiques d'enfrontament que no beneficien des de cap punt de vista l'economia productiva, la generació de riquesa i ocupació i van en contra de la cohesió social", ha insistit. 

La presó preventiva és "inhumana"

Malgrat que s'ha mostrat partidari de no parlar de política, el president de Foment ha titllat la presó preventiva "d'inhumana" i ha lamentat que els consellers empresonats encara estiguin tancats tot i no haver-se dictat cap sentència. Sánchez Llibre ha recordat que entre els presos "hi tinc amics a qui tinc molta consideració" i ha explicat que no els farà cap visita institucional com a president de la patronal, tot i que "una altra cosa és la meva agenda privada".

Sánchez Llibre: "M'agradaria que no hi hagués ningú a la presó"

"Una cosa és que hi hagi sentència hagis de complir la condemna i una altra cosa és que no hi hagi sentència i hagis d'estar tants mesos dins de la presó. Tinc amics que estan empresonats tant d'ERC com del PDeCAT i m'agradaria que no hi hagués ningú a la presó", ha afegit. 

Quant a les visites institucionals, el president de Foment ha explicat que ja ha plantejat diverses visites al president de la Generalitat, Quim Torra, i a diversos consellers; al president del Parlament, Roger Torrent; a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i als secretaris generals dels sindicats, entre d'altres.

Més informació
Montellà s'acomiada de Foment sense baixes pel trasllat de seus
Avui et destaquem
El més llegit