Freixenet traslladarà la seu fora de Catalunya si el 21D no garanteix estabilitat

"Som catalans, espanyols i europeus", afirma el president del grup, Josep Lluís Bonet

El president de Freixenet, Josep Lluís Bonet El president de Freixenet, Josep Lluís Bonet

El president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, ha afirmat aquest dimecres que tornarà a proposar el consell d'administració de la companyia traslladar el domicili social, actualment situat a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona), si el resultat que sorgeixi de les eleccions catalanes del 21 de desembre no aporta seguretat jurídica i estabilitat.

"S'ha d'acceptar el resultat. Si l'estratègia que porta el país és de normalitat, seguretat jurídica i estabilitat, perfecte. Si es desvia a una altra cosa, tornaré a posar el canvi social en l'ordre del dia", ha dit Bonet en una sessió de Dinars Cambra, a la qual ha participat com a president de Fira de Barcelona.

Bonet ja va avisar que proposaria traslladar la seu social de Freixenet fora de Catalunya, però l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i la convocatòria d'eleccions catalanes per part del Govern espanyol li va fer canviar d'opinió i mantenir la seu a Sant Sadurní -com ja en fam informar al Vadevi.caten considerar que s'havia tornat a la "senda constitucional".

En aquest sentit, Bonet ha apostat pel "camí català" i ha reivindicat les arrels catalanes de la multinacional del cava: "És el que hem estat durant més de 100 anys. Saben quant de mal fa marxar?".

"Som catalans, espanyols i europeus. Som catalans primer i volem seguir aquí, però si el 21-D anés en contra dels interessos de Freixenet, tornaria a proposar al consell el canvi del domicili social", ha dit Bonet en declaracions a la premsa després del col·loqui.

Més informació
Unes jornades econòmiques de S'Agaró excepcionals
"Catalunya no sap explicar al món que som un gran país de vins"
Freixenet es queda a Sant Sadurní
Avui et destaquem
El més llegit