La Fundació 'La Caixa' dedica 22,1MEUR a projectes d'investigació en salut

La nova convocatòria de CaixaResearch per a universitats i centres d'investigació espanyols i portuguesos arribarà a recerques de tots els àmbits.

La seu de la Fundació La Caixa, a l'Avinguda Diagonal | ACN La seu de la Fundació La Caixa, a l'Avinguda Diagonal | ACN

La Fundació 'La Caixa' ha seleccionat 30 projectes biomèdics i de recerca en salut d'universitats i centres d'investigació espanyols i portuguesos en el marc del programa de finançament CaixaResearch. La convocatòria d'enguany està dotada amb 22,1 milions d'euros que es repartiran entre els projectes seleccionats durant els propers tres anys.

L'objectiu del programa CaixaResearch és impulsar les millors iniciatives de recerca per fer front a reptes de la salut en diversos àmbits, des de les malalties cardiovasculars a les neurociències, les infeccions o l'oncologia. Els ajuts de la Fundació 'La Caixa' poden arribar fins al milió d'euros per cadascun dels projectes seleccionats.

L'equip de la Fundació ha seleccionat nou projectes en l'àmbit de l'oncologia, nou en neurociències, sis en malalties cardiovasculars i metabòliques i sis relacionats amb les malalties infeccioses. De les 30 iniciatives totals, 18 corresponen a centres d'investigació i universitats espanyoles – fins a la meitat són catalans – mentre que els 12 restants vénen de Portugal.

D'entre els projectes seleccionats destaquen una iniciativa de recerca de l'ús de nanobots per tractar el càncer de bufeta; una nova tecnologia per trobar on s'amaga el virus de la malària al cos; un dispositiu que monitora els missatges químics i elèctrics de les neurones i un nou fàrmac que redueix la lesió cardíaca després de patir un infart.

A banda de la participació espanyola i portuguesa, sis dels projectes finançats per CaixaResearch es portaran a terme en consorci amb centres internacionals situats a Àustria, Dinamarca, els Països Baixos, el Regne Unit, Suècia, Tailàndia i els Estats Units. Des de la creació de la iniciativa, CaixaResearch ha destinat prop de 72 milions d'euros a més de 100 iniciatives de recerca en salut, 76 liderades per equips de l'Estat i 29 per científics portuguesos.

Més informació
Fundació 'La Caixa' recapta gairebé 400.000 euros per a bancs d'aliments
Fundació 'la Caixa' i Barcelona creen un nou 'hub' al CosmoCaixa
Avui et destaquem
El més llegit