Girbau crea una plataforma oberta d'innovació

L'empresa de bugaderies preveu que la seva facturació s'incrementà en 20 milions d'euros amb la instauració del Girbau LAB

Mercè Girbau (centre), CEO de Girbau i presidenta d'INDPULS Mercè Girbau (centre), CEO de Girbau i presidenta d'INDPULS

Girbau, l'empresa d'equipaments per a bugaderia industrial, ha posat en marxa una plataforma per a fomentar la innovació i transformar el sector de la bugaderia industrial, la Girbau LAB. Segons informa la companyia en un comunicat, el seu objectiu és "anar un pas més enllà" de l'activitat de desenvolupmaent i R+D de Girbau per apostar per la innovació "més disruptiva".

Utilitzant la innovació com a motor d'aquesta plataforma, i promovent el desenvolupament de noves capacitats internes, l'empresa considera que generarà "més valor" per als seus clients. La consellera delegada de la companyia, Mercè Girbau, subratlla que aquesta iniciativa permetrà que l'empresa "guanyi eficiència i competitivitat, que els seus clients millorin els seus negocis a través del valor diferencial i que, alhora, creem un ecosistema d'innovació que ens permeti estar connectats al coneixement, la tecnologia i el talent".

El Girbau LAB es crea dins del marc del Pla Estratègic 2020 de la companyia, que es basa en els eixos de creixement, adaptació i persones. L'empresa preveu que amb tot això la seva facturació s'incrementi en 20 milions d'euros. A més, la plataforma contribueix a l'adaptació als grans canvis que el sector de la bugaderia industrial afronta i "actua com a mecanisme que permet crear un entorn en què es pugui desenvolupar i captar talent".

Generació d'idees

La plataforma treballa en dues direccions. D'una banda, vol impulsar la generació d'idees davant els reptes que té el negoci actual per promoure l'emprenedoria. Justament per això, aquest any ha tancat el projecte iDrivers, una convocatòria interna de propostes que ha rebut 60 idees de negoci. D'aquestes, cinc s'estan treballant per ser traslladades a futurs negocis o millorar els actuals.

D'altra banda, fa cerca activa en el mercat de noves tecnologies, solucions o empreses que puguin generar noves ooportunitats de negoci. El juny passat, Girbau ja va llançar amb Seidor l'Indtech Challenge per crear relacions de col·laboració amb startups per obtenir solucions que transformin digitalment la indústria de la bugaderia.

Girbau LAB és membre del Barcelona Tech City, associació d’emprenedors, empreses  i actors del mon digital de Barcelona, i desenvolupa part de la seva activitat des del edifici Pier 01 promogut per la mateixa associació.

Més informació
Guillem Clofent, nou director general del grup Girbau
Girbau fa el salt a la Xina
La startup que eleva la productivitat de Roca, Girbau i Pikolin
Avui et destaquem
El més llegit