Glovo acomiadarà 250 treballadors

La companyia ja supera els 200 milions d'euros en multes

Treballadors de Glovo | iStock Treballadors de Glovo | iStock

La multinacional de repartiment a domicili Glovo acomiadarà 250 treballadors, xifra que equival al 6,5% de la plantilla, tal com ha explicat el conseller delegat de la companyia, Òscar Pierre, en un comunicat. Els acomiadaments afectaran sobretot les oficines centrals de la companyia a Barcelona, amb 140 acomiadaments, i se centraran en les àrees de contractació, suport empresarial i anàlisi de dades, mentre que els repartidors no es veuran afectats.

Els acomiadaments venen motivats per una “nova realitat” segons ha explicat Pierre. El conseller delegat ha declarat que “la demanda s'està alentint al sector del delivery. La situació macroeconòmica, amb la pujada de tipus i la inflació disminueix el poder de compra dels consumidors".

Fa escassos dies Glovo ja va ser multada per Inspecció de Treball amb prop de 56 milions d'euros, una multa que es va unir a la de 79 milions imposada el setembre passat per operar amb 10.000 falsos autònoms. Sindicats fa anys que protesten per les condicions laborals amb les quals l'empresa obliga a treballar els seus repartidors, sense contractes i altres sense ni tan sols permís de treball. En total, la multinacional acumula més de 200 milions d'euros en multes.

Pierre donarà més detalls dels acomiadaments després de reunir-se amb els treballadors aquest dilluns a la tarda. La companyia fundada a Catalunya i una de les marques de més valor en el mercat nacional té treballadors a 25 països d'arreu del món.

Més informació
Multa de 56 MEUR a Glovo
CCOO sol·licita a Glovo un informe on detalli el funcionament dels algoritmes de l'aplicació
Glovo inaugura la nova seu central al 22@
Glovo anticipa unes pèrdues operatives de 300 MEUR
La Comissió Europea investiga Glovo i la seva matriu per possible càrtel
Avui et destaquem
El més llegit