Google, i el català?

Puigneró demana a la multinacional que tots els seus serveis i productes facin servir també el català

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, en una atenció a mitjans | ACN El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, en una atenció a mitjans | ACN

Poques setmanes després que Google anunciés la inauguració d'una nova oficina ubicada a la Plaça Universitat de Barcelona, el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha escrit una carta a la multinacional per tal que la aposta per Catalunya, esdevingui també una aposta per la llengua. Concretament, Puigneró demana a la multinacional que tots els seus serveis i productes facin servir el català. De fet, els ha instat a utilitzar el projecte AINA, que té per objectiu que les màquines entenguin i parlin el català. 

"Reclamem que els 10 milions de catalanoparlants puguin consultar aquest servei en la nostra llengua", indica el vicepresident. Paral·lelament, el Departament de la Vicepresidència ha engegat la campanya #HolaCatalà a les xarxes, amb la finalitat de fer viral la petició. "Google ens deia #HolaBarcelona. Des del Govern reclamem que digui també: #HolaCatalà", defensa la campanya.

En la carta, adreçada a la directora general de Google Espanya, Fuencisla Clemares, el vicepresident reclama "sensibilitat" a la multinacional a l'hora de tenir en compte el català en el servei Google News, recuperat fa poc temps, i subratlla que en països com Bèlgica hi ha l'opció de triar entre el francès i el neerlandès; Suïssa, on es pot triar entre l'alemany i el francès, o al Canadà, entre l'anglès i el francès. "Estic convençut, que en cas d'atendre la nostra proposta, Google ampliarà el seu prestigi al nostre país", assegura Puigneró en la missiva, on també ofereix el suport de la Generalitat per tirar endavant la iniciativa si així ho considera la multinacional.

Més informació
I el català, en els àmbits d’especialitat, quina salut té?
Guia pràctica per promoure el català a l'empresa (I)
Times Square mostra al món el projecte Aina per promocionar el català
Avui et destaquem
El més llegit