Google trenca amb Huawei

Alphabet i altres grans tecnològiques dels EUA tallen els seus subministraments al gegant tecnològic xinès

La cooperativa Huawei és el principal venedor de mòbils del món
La cooperativa Huawei és el principal venedor de mòbils del món

Google i altres grans empreses tecnològiques d'Estats Units deixaran de vendre components i programari al gegant xinès de les telecomunicacions Huawei, en resposta a la directiva del president del país, Donald Trump, segons informa Bloomberg. Alphabet, propietària de Google, ha decidit tallar els seus subministraments de material informàtic i alguns serveis de programació al gegant xinès de les comunicacions. Igualment, els principals fabricants de processadors, entre ells Intel, Qualcomm, Xilinx Inc i Broadcom, han informat als seus empleats que deixaran de facilitar components al principal venedor de mòbils del món, Huawei, fins a nou avís.

Després d'aquesta decisió, els mòbils d'Huawei perdran l'accés a les actualitzacions d'Android i de les aplicacions com Youtube o Google Maps, de manera que les seves terminals s'aboquen a l'obsolescència .

Aquestes decisions es preveien des que dimecres passat el president Trump va declarar una emergència nacional per prohibir a les companyies nord-americanes fer negocis amb empreses que suposadament intenten espiar al país ni tampoc usar els equips de telecomunicacions que fabriquen.

Aquestes mesures se sumen a la guerra comercial que Trump ha iniciat amb la Xina, que ha portat a la imposició d'aranzels a la importació de nombrosos productes i que ha estat resposta amb mesures similars per les autoritats de Pequín, i alhora aguditza la batalla pel control i desenvolupament de les xarxes 5G.

En el terreny tecnològic, EUA lidera una campanya global per impedir que les companyies xineses, com Huawei, es facin amb el control de les xarxes 5G, que permeten navegar per internet amb molta més velocitat i podrien facilitar el desenvolupament de vehicles autònoms i tècniques per fer cirurgia per control remot.

Des de fa temps, EUA insisteix en la idea que Huawei pot ser un instrument de l'espionatge xinès i hi ha institucions, com el Pentàgon, que tenen totalment prohibit el seu ús. De fet, el Govern nord-americà ha pressionat la Unió Europea (UE) perquè també imposi restriccions a Huawei, que es troba al capdavant del desenvolupament de la tecnologia 5G. EUA tem que la Xina usi les xarxes 5G d'Huawei per a espionatge, unes acusacions que la companyia xinesa ha negat.

Intel és el principal proveïdor de processadors de l'empresa xinesa, mentre que Qualcomm la proveeix dels processadors i mòdems amb què equipa molts dels seus telèfons intel·ligents. Pel seu costat, Xilinx ven xips programables i Broadcom és un proveïdor de xips de commutació, un altre component clau per a alguns tipus de xarxes.

Huawei té un programari propi

El fabricant tecnològic xinès Huawei ha desenvolupat el seu propi sistema operatiu per a telèfons intel·ligents i ordinadors de cara a una eventual prohibició d'usar el programari de proveïdors estatunidencs com Google o Microsoft, segons ha indicat la companyia xinesa a la cadena estatunidenca CNBC.

"Hem preparat el nostre propi sistema operatiu. Si succeís que ja no podem usar aquests sistemes, estaríem preparats. Aquest és el nostre pla B. Però, per descomptat, preferim treballar amb els ecosistemes de Google i Microsoft", ha declara un portaveu de la companyia.

Més Informació
El nou laboratori tecnològic de Huawei es diu Vila-real
Els CEO d'Huawei i Orange, primeres espases del MWC 2019
Huawei s'apropa a Apple
Avui et destaquem
Comentaris (3)
A.K.G.
Resulta que a la Xina hi ha més ifones que a Amèrica, que el ifone es fabrica a la Xina, ves quina por hem de tenir els usuaris de un Huawei tenint software propi i fabricantse a la Xina? CONCLUSSIÓ: Xina te les de guanyar per golejada, AL TIEMPO!
Manu
Que Huawei ens espia, es ven sabut, pero tambe ho fa google, i samsung, i Amazon, i Facebbok instagram etc etc, la culpa es nostre, per acceptar aquestes condicións, tenim alternatives per tot, fam el canvi. Telegram, Signal, hi ha molts servidors de correu fora de Gmail, jo no faig servir correu de google, ni res del Mark Zuckerberg,
Ja hi som, ara la Xina farà el proper pas i serà anar contra Apple, no acabarem mai.
Segurament el Donald Trump deu tenir agafada pels collons a Google en alguna cosa, i ganes tampoc li'n deuen faltar a aquesta última donades les imposicions a Google per part de la Xina, és cert, però al mig ens hi trobem tots nosaltres com a consumidors, és comença per aquí i s'acaba com a espanya, convertint-se en un estat totalitari que prohibeix, sanciona, impedeix i executa contra tot aquell que no és de la seva corda feixista.