El govern espanyol aposta per la jornada laboral de quatre dies

El ministeri atorgarà fins a 150.000 euros a empreses que redueixin a quatre dies la setmana laboral

El Govern aposta per reduir la jornada laboral | iStock El Govern aposta per reduir la jornada laboral | iStock

El Ministeri d'Indústria posarà en marxa ben aviat un projecte pilot per provar la setmana laboral de quatre dies arreu de l'Estat. El ministeri liderat per Reyes Maroto obrirà a partir de la setmana que ve un concurs perquè pimes del sector industrial puguin percebre ajudes de fins a 150.000 euros si es comprometen a implantar aquesta reducció de la setmana laboral a quatre dies.

La cartera d'Indústria ha confirmat que la reducció haurà de ser sostinguda durant un mínim de dos anys, amb una reducció mínima d'un 10% de la jornada i sense disminució del salari del treballador. El pressupost total d'aquesta prova pilot serà de 10 milions d'euros i el Ministeri calcula que unes 70 pimes industrials podran participar-hi.

Cadascuna d'aquestes empreses podrà rebre una ajuda de fins a 150.000 euros per compensar els costos salarials, contractar més gent per cobrir les hores que no realitzi l'actual plantilla o bé per fitxar perfils que permetin reorganitzar les tasques i la plantilla. A banda d'aquesta transferència per cobrir costos salarials, les bases de la convocatòria -encara sense dia concret de publicació- preveuen altres ajudes per costejar la formació de treballadors, millorar la seva productivitat i auditories internes per avaluar l'èxit o fracàs de les mesures. Les ajudes es repartiran d'acord amb criteris de competitivitat de les empreses.

Més informació
Només el 50% dels professionals sent que pot parlar sobre salut mental amb el seu superior
Josep González: “Les malalties de salut mental s'han agreujat a les empreses"
La Fundació Pimec i l'Imim impulsen la salut mental a les pimes
Avui et destaquem
El més llegit