Grifols destinarà 1.400 milions d'euros en inversions productives fins el 2022

Defensa el "potencial" de l'expansió a la Xina i celebra els resultats de l'assaig contra l'Alzheimer

Una de las plantes de Grifols. FOTO: Cedida Una de las plantes de Grifols. FOTO: Cedida

La companyia d'hemoderivats Grifols preveu destinar 1.400 milions d'euros en inversions productives en el període 2018-2022, dels quals 300 milions aniran a instal·lacions situades a Espanya, segons han anunciat durant la junta general d'accionistes. Aquesta inversió total es desglossa en un 60% que es dedicarà a noves instal·lacions i el 40% restant al manteniment de les actuals i, per àrees de negoci, el 66% anirà a la divisió de Biociència; el 10%, a Diagnòstic, i el 3%, a Hospital.

Més info: Grifols presenta novetats en la investigació de l'Alzheimer

Durant la junta general, el co-conseller delegat de Grifols, Victor Grífols, ha remarcat que les noves inversions els permetran "reforçar" el creixement en els propers anys i ha defensat l'aposta de l'empresa per expandir-se a la Xina a través de l'acord amb Xangai RAAS, pel qual encara no hi ha xifres previstes d'inversió i que preveuen tancar-ho en el quart trimestre del 2019.

La farmacèutica catalana ha obtingut un benefici net de 596,6 milions d'euros el 2018, un 1,5% més, i ha elevat els seus ingressos fins als 4.486,7 milions, un 9,2% més, amb la divisió de Biociència liderant el creixement amb un augment operatiu del 8% i uns ingressos de 3.517 milions d'euros.

Suma de coneixements

Víctor Grífols ha raonat que aportaran el seu coneixement al país asiàtic, malgrat que ha subratllat que aquest tingui un model competitiu diferent, i ha sostingut que, encara que els puguin copiar la "recepta" del seu model de negoci, no podran fer-ho amb el resultat que obtenen al no comptar amb la seva experiència.

També ha ressaltat que la Xina té "potencial" al mercat d'hemoderivats en comptar amb una població d'uns 1.400 milions d'habitants i una capacitat per produir vuit milions de litres de plasma, dels quals Xangai RAAS amb la de dos milions, mentre que els Estats Units, un altre mercat en el qual Grifols opera, compta amb gairebé 400 milions d'habitants i entre 40 i 50 litres de plasma.

Grífols ha valorat que l'expansió a la Xina representa una "aventura", tal com ha assenyalat que va ser la que va fer la companyia a Estats Units, segons ha manifestat en una trobada amb els mitjans posterior a la junta.

Més informació
Soros inverteix 38 milions d'euros en Grífols
Grifols només paga a Espanya un 1% dels seus impostos
Grífols guanya 114 milions d’euros, un 20% menys
Avui et destaquem
El més llegit