Grifols compra l'alemanya Haema per 220 MEUR

L'empresa gestiona el servei privat de transfusions més gran d'Alemanya i ocupa 1.100 empleats

Una de las plantes de Grifols. FOTO: Cedida Una de las plantes de Grifols. FOTO: Cedida

Grifols ha arribat a un acord amb Aton per adquirir el 100% del capital de la companyia alemanya Haema per 220 milions d'euros, lliure de deute, segons ha informat aquest dimarts la firma catalana a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Fundada en 1993, Haema compta amb la major xarxa privada independent de centres de donació d'Alemanya i amb el servei privat de transfusions més gran del país.

L'acord d'adquisició inclou el negoci de Haema, 35 centres de donació en nou estats alemanys i tres més en procés de construcció, un edifici de 24.000 metres quadrats que alberga la seu central de la companyia en Leipzig i un laboratori central a Berlín. L'adquisició de Haema, que compta amb aproximdamente 1.100 empleats, ha estat finançada amb recursos propis de Grifols, sense emetre deute.

Grifols ha ressaltat que aquesta adquisició està alineada amb el seu pla estratègic i li permetrà reforçar el seu lideratge global en l'obtenció de plasma augmentant i diversificant la seva xarxa de centres de donació, ja que disposarà dels seus primers centres fora dels Estats Units.

Un nou pas estratègic

A més, segons la companyia, es tracta d'una operació estratègica que contribueix a reforçar el pla d'obertura de centres de donació per garantir l'accés de Grifols a la seva principal matèria primera i, conjuntament amb el pla de noves inversions de la Divisió Bioscience per al període 2016-2021 (dotat amb més de 500 milions d'euros), contribuirà a augmentar la disponibilitat de productes plasmàtics per satisfer la creixent demanda prevista.

Actualment, Grifols és la companyia capdavantera en centres de plasma amb 190 centres de donació a Estats Units, país en el qual segueix davant amb el pla d'inversions previst per incrementar i millorar la seva xarxa actual de centres.

Tots els centres de donació de Haema compleixen amb els estrictes criteris que estableixen les autoritats sanitàries i compten amb llicència del Paul-Ehrlich-Institute, l'Institut Federal de Biomedicamentos i Vacunes depenent del Ministeri de Sanitat de la República Federal d'Alemanya. En 2017, Haema va obtenir al voltant de 800.000 litres de plasma d'aproximadament un milió de donacions.

El tancament de la transacció, que ha comptat amb l'assessorament legal de Osborne Clarke, està subjecta al compliment de determinades condicions per part d'ambdues companyies i a l'autorització de les autoritats de defensa de la competència d'Alemanya.

Més informació
Grífols creix un 21,5% per la reforma fiscal de Trump
Grifols compra la majoria de MedKeeper
Grifols inverteix 16,5 milions d'euros en una nova planta al Brasil
Avui et destaquem
El més llegit