Grifols inverteix 16,5 milions d'euros en una nova planta al Brasil

L'empresa constitueix la seu de la filial comercial al país i crearà 150 llocs de feina una vegada estigui a ple rendiment el 2018

Una de las plantes de Grifols. FOTO: Cedida Una de las plantes de Grifols. FOTO: Cedida

La multinacional catalana d'hemoderivats Grifols ha invertit 16,5 milions d'euros en una nova planta de producció de bosses per a l'extracció, separació, conservació i transfusió de components sanguinis, com plasma, hematies i plaquetes, al Brasil i que es preveu que estigui operativa el 2018.

La nova fàbrica, que actualment es troba en fase de validació i se situa en Campo Largo (Paraná), ocupa una superfície de 5.525 metres quadrats i té una capacitat de producció inicial de dos milions d'unitats ampliable a quatre milions, ha informat la companyia en un comunicat aquest dimecres.

Les noves instal·lacions, amb les quals Grifols potenciarà la seva presència a Amèrica Llatina i donarà resposta a la demanda d'aquest tipus de productes a tot el món, constitueix la seu de la filial comercial de Grifols al Brasil i haurà creat 150 llocs de feina una vegada estigui plenament operativa -actualment treballen més de 30 persones-.

El disseny del projecte ha anat a càrrec de Grifols Engineering, l'empresa del grup Grifols especialitzada en enginyeria de processos farmacèutics i biotecnològics, i la factoria es caracteritza pel seu elevat nivell d'automatització i per incorporar la tecnologia més avançada desenvolupada per la companyia en el complex industrial que la multinacional té a Múrcia, on Grifols porta més de tres dècades fabricant aquests productes.

Per això, en una primera fase les plantes del Brasil i Espanya seran complementàries per respondre a la demanda, si bé a llarg termini es contempla que es converteixin en unitats productives independents.

La inauguració ha comptat amb el president de Grifols, Víctor Grífols Roura, i els dos consellers delegats, Raimon Grífols Roura i Víctor Grífols Deu, a més de l'ambaixador d'Espanya al Brasil, Fernando Vilallonga Campos, i el prefeito de Campo Largo, Marcelo Puppi, entre altres autoritats.

Amb aquestes noves instal·lacions, la multinacional Grifols, que és present a més de 100 països i compta amb 180 centres de donació, fa un pas més en la seva estratègia internacional.

Més informació
Les famílies del cava brinden amb l’inversor internacional
Grifols entra al sector del cava
Grifols fabricarà des de Parets un nou producte pels EUA
Avui et destaquem
El més llegit