Grifols va guanyar 208 milions i amb rècord d’ingressos

La companyia de la família Grífols va tancar l’any passat amb un deute financer de més de 9.000 milions d’euros

Victor Grífols, conseller delegat de Grifols i nét del fundador de la companyia familiar | Cedida Victor Grífols, conseller delegat de Grifols i nét del fundador de la companyia familiar | Cedida

La multinacional catalana Grífols va guanyar 208 milions d'euros el 2022, un 10,4% més que l'any anterior, segons ha anunciat aquest dimarts en la presentació dels seus resultats. Els ingressos van arribar als 6.064 milions d'euros (+12,4%), que constitueixen un rècord gràcies a Biopharma (5.005 milions). La companya ha aconseguit reduir el seu endeutament, amb una ràtio de palanquejament que disminueix per set i un deute financer net de 9.191,3 milions d’euros.

Grífols va anunciar recentment un pla per estalviar-se 400 milions d'euros, que inclou l'acomiadament d'uns 2.300 treballadors arreu del món, dels quals prop d'un centenar podrien ser a Catalunya.

Previsions per a 2023: creixement dels ingressos entre un 8% i un10% i de l’ebitda fins els 1.700 milions d’euros

Grífols també ha presentat les seves previsions de cara al 2023, que inclouen un "sòlid creixement" dels ingressos, amb un increment d'entre el 8% i el 10%, i de l'EBITDA, que passaria dels 1.247 milions d'euros actuals a uns 1.700 milions.

Durant el 2022, l'obtenció de plasma per part de Grífols ha augmentat un 25% en comparació amb l'exercici anterior. De totes maneres, l'empresa ha optat per "optimitzar" la seva xarxa de centres de plasma, tancant-ne 18 durant l'últim trimestre de l'any. Durant els primers sis mesos de l'any, hi podria haver nous tancaments.

Els co-CEO de Grífols, Víctor Grífols Deu i Raimon Grífols Roura han destacat que la companyia ha tancat l'any 2022 "complint els seus compromisos" i prenent "mesures difícils necessàries per enfortir encara més l'organització". Thomas Glanzmann va substituir recentment a Steven F. Mayer com a president executiu.

Més informació
Grifols acomiadarà 100 persones a Catalunya
Què passa amb Grifols? (tan bé que anàvem...)
Thomas Glanzmann, nou president executiu de Grifols
Avui et destaquem
El més llegit