Thomas Glanzmann, nou president executiu de Grifols

La renúncia de Mayer, nomenat el 30 de setembre del 2022, és per "motius de salut i altres motius personals"

Thomas Glanzmann, nou president executiu de Grifols | Cedida Thomas Glanzmann, nou president executiu de Grifols | Cedida

El Consell d'Administració de Grifols ha anunciat la dimissió de Steven F. Mayer com a president executiu i la seva substitució per Thomas Glanzmann. La renúncia de Mayer, nomenat el 30 de setembre del 2022, és per "motius de salut i altres motius personals" i es produeix una setmana després de l'anunci del pla de retallades de la multinacional farmacèutica (amb 2.300 acomiadaments a tot el món, un centenar dels quals a Catalunya).

Glanzmann, amb més de 16 anys com a conseller de Grifols i vicepresident des del 2017, serà l'encarregat d'accelerar un pla estratègic de la companyia que persegueix "crear valor per als accionistes, reduir els nivells de deute i optimitzar la generació de caixa".

"En els últims mesos, la companyia ha iniciat un pla integral de millores operatives per impulsar l'eficiència organitzativa, millorar l'estructura financera i preparar-la per créixer a llarg termini. El senyor Glanzmann està compromès en portar endavant aquest pla", ha continuat Grifols. D'origen suís, Glanzmann és conseller de la multinacional farmacèutica des del 2006 i ha desenvolupat tota la seva carrera professional vinculat a la indústria del plasma. Entre altres càrrecs rellevants, ha estat president de Baxter Bioscience, conseller delegat d'Immuno International i president d'European Biotech Group.

Més info: Grifols acomiadarà 100 persones a Catalunya

"Creiem que el nomenament de Glanzmann, amb una profunda experiència internacional i executiva, a més d'un ampli coneixement de la indústria del plasma, seran claus per implementar les accions necessàries que permetin assegurar el creixement futur", ha apuntat el Consell d'Administració de Grifols. Raimon Grífols Roura ha estat nomenat vicepresident del Consell d'Administració com a successor de Thomas Glanzmann, una responsabilitat que combinarà amb les seves actuals funcions com a conseller delegat solidari.

La reestructuració a la cúpula de Grifols es completa amb el nomenament de James Costos com a membre i president de la comissió de sostenibilitat i de Carina Szpilka com a presidenta de la comissió de nomenaments i retribucions.

Més informació
Per què Joan Font (Bon Preu) apareix a la llista dels rics i en surt la família Grífols?
Què passa amb Grifols? (tan bé que anàvem...)
Avui et destaquem
El més llegit