Grup Cañigueral compra Embotits Collell

El proveïdor total d'embotits de Mercadona reforça les seves exportacions de productes curats i podrà vendre gairebé 2 milions de pernils l’any

Una de les plantes del Grup Cañigueral| ACN Una de les plantes del Grup Cañigueral| ACN

El hòlding alimentari gironí Grup Cañigueral ha adquirit Embotits Collell i la seva comercialitzadora, Productes Carnis Fluvià. Amb aquesta compra, Grup Cañigueral, que és proveïdor "totaler" d'embotits de Mercadona, consolida la seva capacitat de producció i venda per exportar productes curats, tant en el sector de l'embotit com en el del pernil. D'aquesta manera, es converteix en un dels comercialitzadors més potents de pernil de l'Estat espanyol, amb una capacitat de venda de 35.000 pernils cada setmana, que resulten a final d'any gairebé 2 milions.

Grup Cañigueral, que celebra enguany el seu 50è aniversari i que té una força laboral de 3.400 treballadors, va facturar 817 milions d'euros en el darrer any, havent-ne reinvertit més de 100 milions d'euros en els últims tres anys. Ara, amb l'adquisició d'Embotits Collell espera augmentar tant la seva plantilla com la seva facturació, ja que ha decidit mantenir els treballadors -320 persones- i les instal·lacions d'aquesta empresa que l'any 2018 va facturar 100 milions d'euros.

Embotits Collell és una empresa fundada l'any 1956 que té dues plantes de producció pròpia a Les Preses i una altra a Olot, d'unes dimensions totals de 25.000 metres quadrats. A banda, posseeixen un 25% de Pernils Llémena, que passa també a ser ara de Grup Cañigueral. Pernils Llémena és una empresa de més de 20.000 metres quadrats situada a Sant Aniol de Finestres que es dedica exclusivament al pernil i que compta amb llicència per exportar als Estats Units.

Més informació
Embotits Collell s'adjudica Turón per 3,15 milions
La brioixeria de Mercadona canvia de mans
Mercadona ja té 28 proveïdors locals de cervesa
Avui et destaquem
El més llegit