El Grupo Jorge acaba amb els falsos autònoms

L'empresa càrnica ha regularitzat els 1.400 treballadors que depenien de les cooperatives frauduelentes

CCOO celebra que les empreses vulguin regularitzar la seva plantilla CCOO celebra que les empreses vulguin regularitzar la seva plantilla

El Grupo Jorge ha regularitzat els 1.400 treballadors que es estaven en règim de "falsos autònoms". Això és el que ha dit aquest dimecres el secretari general del sindicat CCOO d'Indústria, José Antonio Hernández, que ha apuntat que ara els treballadors que es troben en règim general de la Seguretat Social i que es beneficiaran de la cobertura del conveni col·lectiu del sector carni.

Hernández ha assegurat que ara el sindicat demanarà "estabilitat" per als treballadors i que farà un "seguiment" de la seva situació. A més, ha confiat que aquest acord sigui una "punta de llança" per acabar amb els "falsos autònoms" en el sector. En aquest sentit, el secretari de Política Industrial, Jesús Ribera, ha afirmat que altres empreses ja estan mirant com "adaptar la seva realitat" per passar els treballadors en règim de cooperativa al règim general.

El secretari de Política Industrial de CCOO de Catalunya ha dit que la regularització dels 1.400 treballadors es farà mitjançant una empresa pont i que es preveu que passin a formar part de l'empresa principal abans del 31 de desembre. Ribera ha argumentat que la regularització es farà mitjançant una empresa pont perquè el Grupo Jorge no es veia amb la capacitat d'assumir el "volum" que suposava regularitzar els més de mil treballadors.

Feines dignes

Hernández ha denunciat que el "model laboral" de les empreses del sector carni estigui "basat en falses cooperatives" i ha reiterat que CCOO continuarà "pressionant" i "lluitant" per "acabar amb els falsos autònoms al sector". "Anirem empresa per empresa i comprovarem que s'abandona aquesta figura", ha avisat, després de dir que qualsevol acord amb una empresa ha de passar necessàriament per "la laboralització" dels treballadors. 

Per la seva banda, el secretari de Política Industrial de CCOO de Catalunya ha criticat que els grans grups del sector s'hagin "instal·lat en el mercantilisme" i que "la seva manera de competir" sigui pels "sous baixos i la precarietat dels treballadors". "Som al final del procés perquè tenim l'acord però estem al principi de la feina", ha subratllat Ribera. 

La responsable de Noves Realitats de Treball i Precarietat de CCOO de Catalunya, Carme Martínez, ha alertat que la "presència de falsos autònoms és cada vegada més gran" al mercat laboral. És per aquest motiu que ha destacat que l'acord amb el Grupo Jorge és "molt important" perquè "referma" l'estratègia del sindicat envers aquestes pràctiques. "Al final és el treball digne el que estem buscant", ha dit. 

Més informació
Els falsos autònoms costen 600 milions d'euros a la Seguretat Social
Treball estudia modificar la tarifa plana per evitar els falsos autònoms
Deliveroo haurà de pagar 1,3 MEUR per ocupar falsos autònoms
Avui et destaquem
El més llegit