Hamamatsu Photonics, líder mundial en tecnologia fotònica, s'incorpora al DFactory Barcelona

La companyia internacional, fundada al Japó i especialitzada en tecnologia fotònica, realitza tota mena de sensors i emissors òptics

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i David Castrillo, 'CVC Europe Business Development Manager' a Hamamatsu | Cedida Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i David Castrillo, 'CVC Europe Business Development Manager' a Hamamatsu | Cedida

El DFactory Barcelona, l’ecosistema d’indústria 4.0 de referència internacional impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) continua consolidant el seu creixement i impuls a la innovació amb la recent incorporació de l’empresa Hamamatsu Photonics a les seves instal·lacions. Hamamatsu Photonics és una companyia especialitzada en tecnologia fotònica que realitza tota classe de sensors o emissors òptics per a fabricants de sectors tan variats com els d’instrumentació mèdica, industrial o l’automòbil.

Fundada al Japó l’any 1953, Hamamatsu Photonics té actualment oficines als Estats Units, la Xina, Corea del Sud i a diversos països europeus. La companyia internacional té una facturació per sobre dels 1.000 milions d’euros i compta avui amb més de 5.000 treballadors establerts per tot el món.

Hamamatsu Photonics té una facturació per sobre dels 1.000 milions d’euros

Hamamatsu Photonics: des dels raigs X fins a la radiació infraroja

Específicament, Hamamatsu Photonics cobreix des dels raigs X fins a la radiació infraroja, i habitualment dissenya productes a mida per als seus clients. El seu mercat és completament global, sent els seus productes usats en més de 100 països del voltant del món: es dirigeixen potencialment a tot aquell sector que necessiti emetre o detectar llum de forma precisa, principalment instrumentació. Un terç dels seus productes són utilitzats per fabricants d’equips mèdics, centrats per exemple en Imatge Molecular, anàlisi d’ADN o radiografia dental. La resta dels seus sistemes van dirigits a altres aplicacions, com ara inspecció de RX, impressió UV, soldadura làser, anàlisi de gasos o aliments i sensors dins de l’automòbil. 

Més info: L'Institut de Ciències Fotòniques crea un simulador quàntic "sense precedents" arreu del món

En l’acte de benvinguda, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB ha destacat que “DFactory Barcelona és un hub tecnològic dinàmic, basat en un treball col·laboratiu i de creació de nous negocis. Una empresa internacional i de gran projecció com Hamamatsu Photonics segur que inspira i pot ajudar a projectar al món altres de les empreses presents al hub. La nostra intenció és continuar fomentant i impulsant sinergies que permetin desenvolupar solucions claus per a l’avanç de la nova economia”.

Per la seva banda, David Castrillo, CVC Europe Business Development Manager a Hamamatsu, ha explicat que “a Hamamatsu podem realitzar el sensor o mòdul en maquinari que necessiten els nostres clients, però no tenim el coneixement per adaptar-lo al seu ús en l’aplicació final. Estar presents al DFactory Barcelona ens permet precisament això, expandir les oportunitats de negoci que brinda el treball col·laboratiu aquí present, i així guanyar entre tots en un mercat global que ja, de per si, està totalment connectat”. Cal assenyalar que Hamamatsu Photonics té la seva seu central a Espanya des del 1991, ubicada al Parc Tecnològic del Vallès, i a partir d’ara, compta també amb un espai de coworking en el hub tecnològic d’indústria 4.0 de referència mundial impulsat pel CZFB.

Més informació
El CZFB presenta els pressupostos i els seus principals projectes per al 2024
Blanca Sorigué (CZFB): "Al Consorci no vivim dels impostos de ningú"
Avui et destaquem
El més llegit