Henkel tria Catalunya com a 'hub' del sud d'Europa

El grup inverteix 22 milions d'euros en un centre logístic automatitzat a Montornès del Vallès

L'interior del nou centre logístic de Henkel a Montornès del Vallès | Cedida L'interior del nou centre logístic de Henkel a Montornès del Vallès | Cedida

Henkel ha triat Catalunya per establir-hi el centre logístic de referència del sud d'Europa de la companyia. És a Montornès del Vallès, on el grup ha invertit 22 milions d'euros en un magatzem automatitzat per a la seva divisió de bugada i productes per a la cura de la casa, amb marques com Wipp Express, Dixan, Tenn i Vernel.

L'objectiu d'aquest hub és reduir els temps d'entrega gràcies a la introducció de solucions d'indústria 4.0 i donaran resposta a l'augment de producció del centre que ja tenia Henkel a Montornès. Aquest increment -que ha multiplicat per tres la producció- ha arribat amb l'estrena el 2018 d'una nova línia d'envasat de detergents líquids i la nova planta de producció d'adhesius per a la indústria aeroespacial, oberta l'any passat.

Les obres del nou magatzem, de 24.000 metres quadrats, va començar l'any passat i permetrà acumular uns 500 productes diferents. Compta amb tres zones diferents: una completament automatitzada i amb capacitat per a 21.000 palets, una no automatitzada que pot emmagatzemar 14.000 palets i una tercera destinada a tasques de picking i copacking. En total, podrà gestionar més d'un milió de palets l'any.      

Les instal·lacions s'afegeixen al centre que ja tenia l'empresa a Montornès del Vallès des de l'any 1994, on ha invertit més de 50 milions d'euros en els darrers anys. "Aquest nou magatzem automàtic és una nova demostració de l'aposta de Henkel pel centre de Montornès del Vallès; és un centre de referència, amb més de 50 anys d'activitat, que produeix més de 200.000 tones l'any de detergents, detergent líquid i adhesius, dona feina a més de 500 persones i exporta a més de 60 països", segons Dirk Holbach, director de la cadena de subministrament global de Henkel. 

Més informació
Henkel automatitza la fàbrica de Montornès
Henkel incrementa un 9,6% les vendes el segon trimestre
Henkel amplia les instal·lacions a Montornès
Avui et destaquem
El més llegit