Henkel automatitza la fàbrica de Montornès

La multinacional obre una nova línia d'envasat i construeix un nou magatzem per donar servei al sud d'Europa

Fàbrica Henkel Montornès del Vallès Fàbrica Henkel Montornès del Vallès

De nou, Henkel aposta per partida doble per Catalunya i en concret, per les seves instal·lacions a Monternès del Vallès (Barcelona) on es troba el centre de referència del grup a la península ibèrica. La multinacional ha decidit obrir una nova línia d'envasat alhora que construirà un nou magatzem automàtic d'última generació que es convertirà en el nou centre logístic del sud d'Europa per a la divisió de Laundry & Home. Tot plegat, dins l'estratègia 2020+ de Henkel que va de la mà amb la digitalització i la indústria 4.0. 

En aquest sentit, Henkel ha detallat que el nou projecte suposa l'ampliació de la capacitat logística amb un nou magatzem automàtic de 24.000 metres quadrats que disposarà d'una secció totalment robotitzada i una altra de funcionament més convencional amb activitats de picking i copacking.

Alhora, la nova línia d'envasat d'alta velocitat i sostenible per a detergents líquids suposa l'ampliació de la capacitat productiva de la planta de detergents. Els detergents líquids, de les marques WiPP Express, Dixan i Micolor, estrenen nova fórmula. 

"Amb aquesta innovació, el procés de magatzematge i distribució convertirà la planta de Montornès del Vallès en el centre de referència pel Sud d'Europa"

"Amb aquesta innovació, el procés de magatzematge i distribució serà molt més eficient i convertirà la planta de Montornès del Vallès en el centre de referència de la companyia pel Sud d'Europa", han insistit des de Henkell. 

Nova generació de centres de distribució

La indústria 4.0 dóna la benvinguda a "una nova generació de centres de distribució" que estarà completament integrat amb la part productiva i amb el magatzem actual mitjançant sistemes de comunicació i automatització. De fet, el nou magatzem podrà moure més d'un milió de pallets per any i estarà totalment operatiu el 2020. 

Per la seva banda, el director de la fàbrica de Montornès del Vallès, Jordi Juncà, assegura estar molt orgullós pel fet que "la planta de Montornès del Vallès hagi estat triada de nou per ampliar les seves capacitats després de la recent inversió per allotjar el hub europeu per a la indústria aeroespacial que estem acabant de construir. Aquests nous projectes ens consoliden com un centre productiu de referència pel grup”.

Per a tot plegat, Henkel Ibèrica ha comptat amb el suport de Catalonia Trade & Investment d'Acció, l'Ajuntament de Montornès del Vallès i Solvia que ha exercit d'assessor. El director de la Xarxa Territorial de l'empresa de serveis immobiliaris, Juan Serrano, ha assegurat que "és una de les operacions del sector logístic més rellevants d’enguany". 

El centre de producció de Henkel a Montornès, amb més de 50 anys d'activitat, produeix més de 200.000 tones a l'any, hi treballen més de 500 persones directa i indirectament i exporta a més de 60 països. Actualment, s'està construint també a Montornès una nova planta de producció d'adhesius per a la indústria aeroespacial.

Més informació
Henkel amplia les instal·lacions a Montornès
Henkel incrementa un 9,6% les vendes el segon trimestre
Henkel, Pal Robotics i Sosmàtic aterren al 22@
Avui et destaquem
El més llegit