Holaluz i EDF Solar invertiran 80 milions d'euros en energia fotovoltaica

Posaran en marxa 120 megavats en tres anys i es desenvoluparà a plantes d'Espanya i Portugal

Les dues primeres plantes es construiran a Toledo i Porto | iStock Les dues primeres plantes es construiran a Toledo i Porto | iStock

Holaluz i EDF Solar sumen forces per a la posada en marxa de 120 megavats d’energia fotovoltaica en tres anys entre Espanya i Portugal, segons ha informat la companyia en un comunicat. L’acord suposa una inversió propera als 80 milions d’euros i una producció global de 190 gigavats hora.

Les dues primeres plantes, ja en construcció, s’ubicaran a Toledo (16 gigavats hora de producció) i Porto (tres gigavats hora, sobre coberta). A més, ja estan en tramitació altres projectes previstos entre maig i setembre d’aquest any a Castella i Lleó (50 megavats), Andalusia (40 megavats) i Aragó (12 megavats).

De cara al 2020, s’està estudiant la possibilitat d’accedir a 240 hectàrees entre Espanya i Portugal i ampliar la potència de l’acord signat. L’energia renovable generada per la planta es vendrà al mercat majorista de l’electricitat a través d’un acord de representació amb Holaluz, l’empresa tecnològica d’energia verda que opera a Espanya i Portugal.

Representant del mercat

Holaluz comprarà l’energia renovable generada per les plantes a un preu pactat entre les parts i també actuarà com a representant de mercat de les instal·lacions. El novembre del 2018, Holaluz va signar el primer contracte de compravenda d'energia a llarg termini (PPA), amb Raiola Future de 10 plantes fotovoltaiques amb una potència total de 20 megavats a tres anys entre Espanya i Portugal. La companyia d'energia verda s'ha proposat arribar als 1.000 megavats a PPAS per a finals de 2021. 

Segons ha explicat Holaluz en el mateix comunicat, el fort ritme de creixement que està experimentat l'ha empès a buscar aquest tipus de contractes "per poder assegurar un preu estable als seus clients, així com garantir les garanties d'origen renovable". Aquest tipus d'acord defineix els termes per a la comercialització entre el venedor i el comprador: condicions de pagament, calendari d'entregues, entre d'altres. 

Més informació
Holaluz revoluciona l'energia amb la primera tarifa plana de la llum
Holaluz comercialitza energia del parc portugués Ourika
Holaluz s’alia amb Tesla per portar les bateries domèstiques a Espanya
Avui et destaquem
El més llegit