Es pagaran mai les hores extres a Catalunya?

Per què no reclamem la compensació econòmica quan treballem més hores?

Les hores extres a Catalunya. | iStock Les hores extres a Catalunya. | iStock

Quantes hores treballem a la setmana? Al nostre contracte acostuma a posar 35 hores, 37 o 40. En alguns casos, mitja jornada. Però calculem mai les hores extres que fem? O ja estem acostumats al fet que no es paguin?

Pensem que hi ha temporades en el que el volum de feina és justificat, com ara abans de vacances, quan s'arrenca de nou l'activitat al setembre... O que no som prou productius.

I aquí és el gran error del capitalisme. I m'adono del gran error. Una amiga m'explicava l'altre dia que a la seva empresa, li pagaven 35 euros l'hora extra i ho tenien ben calculat. I vaig pensar, "quina sort!".

Doncs no, és el moment de fer valdre la nostra feina. De fer-nos valer i sobretot de no tenir por a demanar els nostres drets. Per una jornada laboral digna i amb qualitat de vida. Si fem hores extres que sigui perquè volem i perquè són remunerades.

 

El Racó del Lector és una secció per compartir experiències, donar el teu feedback o fer algun suggeriment de tot allò que t’agradaria llegir o escriure. Escriu-nos a lectors@viaempresa.cat

Més informació
Per què als Estats Units no fan servir WhatsApp?
Sóc empresari, anarquista i t’explicaré el motiu
Soc empresari, vull impulsar la sostenibilitat, però on són els experts?
Avui et destaquem
El més llegit