Per què als Estats Units no fan servir WhatsApp?

Quan va caure l’aplicació a Catalunya durant unes hores, tot va ser caòtic, des de la vida professional a la personal

En Estados Unidos sólo un 20% de los ciudadanos utilizan WhatsApp. | iStock En Estados Unidos sólo un 20% de los ciudadanos utilizan WhatsApp. | iStock

Fa just un mes que va deixar de funcionar durant unes hores Facebook, Instagram i WhatsApp a molts països i aquí, a Catalunya, va ser una autèntica catàstrofe. No sabíem com comunicar-nos. I el pitjor de tot, en l'àmbit professional tampoc. Abusem d'aquesta xarxa social i barregem la vida privada amb la feina.

De la caòtica situació, em va sorprendre un comentari d'un amic meu que viu a Nova York, ja que el deixa desconcertat la dependència que tenim de WhatsApp. I, de seguida, em vaig preguntar el següent: Per què als Estats Units no fan servir l'aplicació de missatgeria més popular del món? 

Cercant per Internet i parlant amb ell vaig conèixer els motius que us explicaré a continuació.

Els SMS, encara presents

En primer lloc, als Estats Units, s'estima que menys del 20% dels usuaris de telèfons intel·ligents usen WhatsApp per comunicar-se, segons els últims estudis. I els principals motius són curiosos. Es veu que estan molt acostumats a fer servir els missatges de text del mòbil, coneguts com a SMS, des de fa molts anys. Ho tenen de forma gratuïta, així com les trucades. I que pagar per les dades d’Internet ho trobaven molt car.

També, un altre factor que indiquen els experts és que els estatunidencs no tenen molts contactes fora del país i no necessiten enfrontar-se al problema de pagar un cost addicional pels SMS a altres països. I també, evidentment, l'increment de l'ús de l'iPhone, que el fa servir el 50% dels estatunidencs. A més, disposen d'un sistema d'iMessage a la seva plataforma que ho facilita.

El Racó del Lector és una secció per compartir experiències, donar el teu feedback o fer algun suggeriment de tot allò que t'agradaria llegir o escriure. Escriu-nos a lectors@viaempresa.cat

Més informació
Soc empresari, vull impulsar la sostenibilitat, però on són els experts?
El relleu generacional de les empreses familiars és un problema i no en parlem
Sobre l’ampliació del Prat: agafem els diners i ja ens barallarem després
Sóc empresari, anarquista i t’explicaré el motiu
"Com a català, comprar-ho tot per Amazon és una irresponsabilitat"
Avui et destaquem
El més llegit