L'anàlisi de WomenCEO estudia la paritat als consells d'administració
L'anàlisi de WomenCEO estudia la paritat als consells d'administració

L'Ibex 35 millora la presència de dones directives

Un estudi de WomenCEO situa la firma Siemens Gamesa com l'única cotitzada que presenta la paritat absoluta d'homes i dones

La presència de dones en els consells d'administració de l'Ibex 35 ha crescut 2,6 punts percentuals en l'últim any fins a suposar el 21,8%, segons un estudi elaborat per l'associació de dones empresàries WomenCEO. Amb tot, queda molta feina per davant, ja que l'any 2020, cada empresa cotitzada a l'Ibex 35 hauria de tenir una quota de dones al seu consell d'administració que representés, almenys, el 30% del seu total.

Per comprovar fins a quin punt l'evolució del nombre de conselleres de les empreses de l'Ibex 35 que s'està experimentant camina en aquesta direcció, WomenCEO presenta una nova edició de l'estudi que mostra l'evolució de la presència femenina en els òrgans de màxima direcció de les principals empreses espanyoles. El més destacat és que en aquesta edició de l'estudi, per primera vegada, no hi ha cap empresa que no tinga ni una sola dona en el seu consell d'administració, segons Clarissa Bilbao, membre de la junta directiva de WomenCEO.

L'estudi, presentat aquesta setmana en la seu de la CEOE a Madrid, reflecteix el creixement de la presència femenina en les cotitzades, que en el mateix estudi de 2016 era del 19,2%.

Rànquing de dones als Consells d'Administració

Entre les empreses amb major representació femenina en els seus òrgans de govern corporatiu està Siemens Gamesa, que presenta la paritat absoluta d'homes i dones (sis i sis en un consell de dotze persones), seguida per Abertis i Banc Santander, amb el 40% i Iberdrola, amb un 35,7% de dones.

Entre el 25% i el 35% de dones estan Acciona, Acerinox, Aena, Arcelor Mittal, Caixabank, DIA, Grifols, Merlin Properties i Xarxa Elèctrica; i entre el 15 % i el 25 % de presència femenina figuren ACS, Bankinter, BBVA, Enagás, Endesa, Ferrovial, Gas Natural, IAG, Inditex, Indra, Mapfre, Meliá Hotels i Telefónica.

Per sota del 15 % figuren Mediaset, Tècniques Reunides, Amadeus, Bankia, Cellnex Telecom, Colonial i el Banc Sabadell.

L'empresa del selectiu borsari espanyol amb menor presència femenina és Repsol, on hi ha una consellera entre els 16 components d'aquest òrgan, la qual cosa suposa una presència del 6,3%.

Més informació
La moda de Núria Basi més enllà de Da Vinci
La Cecot premia les germanes Amat per la seva trajectòria professional
La presidenta de Codorníu, en el Top10 de dones més influents
Avui et destaquem
El més llegit