L’ICF impulsa el creixement de 390 empreses a Catalunya

L'entitat pública inverteix 323,2 milions d'euros per potenciar projectes d'arreu del país i mantenir 22.000 llocs de feina

L'ICF finança un 8% més d’empreses durant el primer semestre L'ICF finança un 8% més d’empreses durant el primer semestre

L'Institut Català de Finances (ICF) ha contribuït al creixement de 390 empreses. En total, des del gener de 2018 fins avui dia, l'ICF ha invertit 323,2 milions d'euros per potenciar la creació i manteniment de més de 22.000 llocs de treball gràcies a la concessió de préstecs, avals i capital risc.

Més info: L'ICF i Triodos cofinancen iniciatives d'impacte social

En aquest sentit, l'entitat financera pública ha remarcat la seva aposta per treballar amb projectes que contribueixen al "desenvolupament estratègic del país", així com el seu paper per impulsar "el creixement sostenible de l'economia catalana". De fet, l'ICF actua com a actor complementari i alternatiu del sector privat, finançant, a llarg termini, projectes vitals per a l'economia de Catalunya i de l'àmbit social. A més, participen en iniciatives de millora de l'àmbit regional i europeu en col·laboració amb les autoritats competents del territori.

Amb el sector financer privat hi interactua a través d'operacions de coinversió, mediació i participant de manera activa en plataformes d'inversió. "El paper de la banca pública en aquestes situacions també és d'efecte multiplicador, fomentant la inversió en projectes concrets que necessiten més d'un actor, sobretot en el cas de l'entorn del capital risc, on inversors privats i públics acostumen a convertir en iniciatives conjuntes", expliquen.

Banca pública per a tot tipus d'empreses

L’ICF posa a l’abast de grans empreses, pimes, emprenedors, startups i entitats socials un ventall d’instruments financers adaptats a  les seves necessitats. En particular, compta amb línies de negoci específiques per a sectors estratègics com, per exemple, la indústria 4.0 o la línia de préstecs ICF Eurocrèdit cofinançada al 50% per a l’ICF i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea, adreçada a pimes de tots els sectors.

A més, l’entitat financera pública continua apostant pels fons de capital risc i empreses innovadores en les seves diferents fases: des de companyies que s'enfronten a les primeres etapes d’expansió a empreses en ple creixement. A finals de 2017, la cartera d’inversió de l’ICF era de 2.212 milions d’euros distribuïts en dos segments d’activitat. D’una banda, 5.800 empreses per valor de 2.055 milions d’euros i, de l’altra, 30 fons d’inversió per un total de 157 milions d’euros.

Més informació
L'ICF donarà prèstecs a projectes d'economia verda i circular
L’ICF incorpora dos nous vocals a la Junta de Govern
L’ICF ajuda a finançar pimes catalanes amb 213 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit