L'ICF aporta 600 milions d'euros a més de 1.500 empreses

També destina 15,3 milions d’euros en fons de capital risc que inverteixen en empreses de nova creació o pimes en creixement

El conseller delegat de l’ICF, Josep Ramon Sanromà, fa balanç del 2018 El conseller delegat de l’ICF, Josep Ramon Sanromà, fa balanç del 2018

L'Institut Català de Finances (ICF) ha finançat durant el 2018 un total de 1.512 empreses per un import de 599,2 milions d’euros. D’aquest volum, 455,5 milions d’euros s’han formalitzat a través de l’ICF i 143,7 milions d’euros a través d’Avalis de Catalunya. Segons les dades presentades avui pel conseller delegat de l’entitat, Josep-Ramon Sanromà, “el 96% de les companyies finançades han estat emprenedors i pimes”. En conjunt, el volum de finançament atorgat pel Grup ICF el 2018 ha permès crear o mantenir gairebé 56.000 llocs de treball.

Més info: L'ICF donarà prèstecs a projectes d'economia verda i circular

El conseller delegat ha expressat la seva satisfacció perquè en aquest període “les solucions de finançament de l’ICF han arribat a un 27% més d’empreses que l’any anterior”. Per a Sanromà, “la missió de l’ICF com a entitat financera pública és aportar solucions financeres per impulsar el creixement, la innovació, l’economia social i el desenvolupament sostenible de l’economia, complementant l’activitat de les institucions financeres privades”.

En línia amb els objectius estratègics de l’economia catalana, el Grup ICF ha centrat la seva activitat en tres àrees principals: finançar el creixement de les pimes i la innovació empresarial per impulsar la transformació tecnològica i digital; donar suport financer a les startups, tant en les fases inicials com en les de desenvolupament a través de fons d’inversió; i crear línies de finançament per a l’àmbit social i que promoguin la sostenibilitat de l’economia.

Més informació
L'ICF entra en un projecte per promoure l'educació econòmica entre els 'millenials'
L’ICF impulsa el creixement de 390 empreses a Catalunya
L'ICF concedeix un prèstec participatiu a Reyes Varón
Avui et destaquem
El més llegit