L'Institut Català de Finances entra a l'accionariat del Grup Boix

La firma del Berguedà lidera l'àmbit de la primera transformació de la fusta

Imatge de la planta del Grup Boix a Puig-reig | Generalitat Imatge de la planta del Grup Boix a Puig-reig | Generalitat

El Grup Boix, empresa líder del sector de la transformació de la fusta a Catalunya amb seu a Puig-reig (Berguedà), ha tancat una ampliació de capital per valor de 5 milions d’euros. Amb Aquest moviment, l’Institut Català de Finances es converteix en soci minoritari de l’empresa, a través del fons ICF Capital Expansió. Un mecanisme que promou projectes amb un alt component de sostenibilitat i circularitat. Les dues plantes productives de Boix generen una ocupació directa de 120 persones. 

Amb els recursos obtinguts, l’empresa vol impulsar la construcció d’una nova unitat productiva que permetrà una segona línia de negoci relacionada amb la producció de panells contralaminats. “L’ICF entra en el capital d’empreses que compten amb una situació financera sòlida i una visió clara de futur”, descriu Vanessa Servera. La consellera delegada de l’organisme ha volgut posar en valor el Berguedà “com un territori de llarga tradició industrial i ara tenim l’oportunitat de revitalitzar la indústria de la zona”.

Per la seva banda, Joan Boix, conseller delegat del Grup Boix, ha remarcat la importància de disposar d’una nova planta de CLT al territori, per complementar l’activitat de la serradora i tancar el cercle productiu de la fusta. “Això suposarà un nou impuls a la gestió forestal, millorant la salut dels nostres boscos alhora que produïm nous materials per a la construcció”, descriu l’executiu. Grup Boix té com a objectiu posicionar-se com a principal productor de CLT a Catalunya i capitalitzar els recursos naturals del territori, a través de la seva experiència en la gestió forestal, per impulsar la transició energètica i contribuir a dinamitzar la indústria catalana de la fusta, donant-hi un major valor afegit i integrant-se en la cadena de valor sectorial.

Més informació
L'ACEB organitza la 1era trobada d’empresàries del Berguedà, l’Anoia i el Garraf-Penedès
Projecten construir una central solar amb 42.000 plaques al Berguedà
L'Institut Català de Finances impulsa el coneixement de la banca pública
Avui et destaquem
El més llegit