L'ICF torna a invertir en la biotecnològica Vytrus Biotech

És la primera operació del nou fons de capital risc de l'Institut Català de Finances, constituït al juny amb una capacitat inversora de 20 milions d'euros

El cofundador de Vyrtus Biotech, Oscar Expósito | Vyrtus Biotech El cofundador de Vyrtus Biotech, Oscar Expósito | Vyrtus Biotech

El fons de capital risc ICF Venture Tech II ha invertit 500.000 euros en l’empresa catalana Vytrus Biotech, segons han informat en un comunicat. La companyia biotecnològica, fundada  el 2009 com a spin-off de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, basa la seva activitat en la tecnologia de cultiu de cèl·lules mare vegetals per desenvolupar, produir i comercialitzar principis actius vegetals d’alt valor afegit per a usos cosmètics i farmacèutics.

Més info: L'ICF finança un 8% més d’empreses durant el primer semestre

La inversió de l’ICF, la primera realitzada amb el nou fons de capital risc de l’entitat, servirà per impulsar el creixement i la internacionalització  de la companyia gràcies a la nova estratègia comercial. Aquesta inversió és la segona que l’ICF signa amb Vytrus: el març del 2018 va formalitzar un préstec participatiu de 200.000 euros a través d’IFEM.

La inversió de l’ICF forma part d’una ronda de finançament d’1,5 milions d’euros per potenciar  el creixement de Vytrus. El 70% del milió restant s’ha obtingut a través de diferents inversors institucionals i minoritaris i l’altre 30% es tancarà en les pròximes setmanes a través de la plataforma de crowdfunding Sociosinversores.com.

Vytrus Biotech compta amb un dossier de productes diversificats que comercialitza en 20 països d’arreu del món a través de distribuïdors rellevants del sector. Des de la seva creació l’any 2009, Vytrus ha anat consolidant el seu creixement fins a arribar a una facturació de 887.000 euros, un 38% més que l’any 2017.

Més informació
L'ICF i Avalis finançaran projectes de pimes en creixement
L'ICF inverteix 18,3 milions d'euros en projectes d'economia verda
L'ICF aporta 600 milions d'euros a més de 1.500 empreses
Avui et destaquem
El més llegit