L'ICF finança un 8% més d’empreses durant el primer semestre

L'import total puja a 286 milions d'euros, un 34% més respecte al mateix període del 2018

L'ICF finança un 8% més d’empreses durant el primer semestre L'ICF finança un 8% més d’empreses durant el primer semestre

L'Institut Català de Finances ha finançat 812 empreses i entitats durant el primer semestre de l'any per un import total de 286 milions d'euros, dels quals 212,3 milions d'euros s'han formalitzat a través de l'ICF i 73,5 milions d'euros a través d'Avalis de Catalunya. Aquestes xifres suposen un creixement tant en nombre d’empreses (+8%) com en volum total invertit (+34%) respecte al mateix període del 2018. El 85,7% dels projectes finançats corresponent a pimes i un altre 11,1% a autònoms. L’activitat del grup ICF ha permès crear o mantenir un total de 27.663 llocs de treball.

Més info: L'ICF aporta 600 milions d'euros a més de 1.500 empreses

El conseller delegat de l’ICF, Josep-Ramón Sanromà, ha destacat que, en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible definits per les Nacions Unides a l’Agenda 2030 i els objectius estratègics de l’economia catalana, “l’ICF ha continuat centrant la seva activitat en finançar el creixement, la innovació i la internacionalització de les pimes; l’impuls de les start-ups i els projectes de l’àmbit social”.

En aquest sentit, l’entitat, a través de la línia de préstecs ICF Ecoverda, finança projectes sostenibles d’eficiència energètica, economia verda i circular. També, i en col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, posa a disposició d’entitats, ajuntaments i promotores dues línies destinades a l’adquisició i construcció d’habitatge de lloguer social. 

En l’àmbit de la innovació, la internacionalització i el creixement de les pimes destaca la línia ICF Eurocrèdit, cofinançada amb fons FEDER. Mitjançant aquesta línia, de gener a juny de 2019 s’han finançat 80 projectes per 37 milions d'euros que contribuiran, entre d’altres, a l’obertura de nous mercats, el desenvolupament de nous productes i/o a enfortir les activitats de l’empresa.

D’acord amb darrers resultats de balanç de l’ICF i en línia amb el PIB català, Barcelona i la seva àrea d’influència concentren el 73% de les operacions formalitzades, seguida de Girona (9%), la Catalunya Central (7%), Tarragona-Terres de l’Ebre (5%) i Lleida-Pirineu (4%).

En l’àmbit del capital risc, l’ICF continua apostant per fons de capital risc i per empreses innovadores en les seves diferents fases: des de companyies en fases inicials de creació fins a primeres etapes d’expansió i empreses en creixement. Sanromà ha destacat que l’ICF actua “com a element tractor i dinamitzador de la inversió, catalitzant els nous projectes dels àmbits de la innovació, la digitalització, la salut i la biotecnologia a través de diferents instruments”.

Més informació
L’ICF impulsa el creixement de 390 empreses a Catalunya
L'ICF inverteix 18,3 milions d'euros en projectes d'economia verda
L'ICF entra en un projecte per promoure l'educació econòmica entre els 'millenials'
Avui et destaquem
El més llegit