IFM accepta les condicions de l’OPA sobre Naturgy

L’empresa considera l’acord presentat pel Govern central "molt atractiu" per als seus accionistes

IFM espera l'autorització de la CNMV per completar l'OPA parcial sobre Naturgy | EP IFM espera l'autorització de la CNMV per completar l'OPA parcial sobre Naturgy | EP

IFM ha acceptat les condicions imposades pel Govern Central per a l'autorització de l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) parcial sobre Naturgy, segons ha afirmat el fons australià a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. IFM es mostra satisfeta amb l'aprovació per part de l'executiu de la seva adquisició del 22,69% del capital social de l'energètica.

Les condicions presentades, segons el fons, han estat el resultat d'un "diàleg institucional molt constructiu", i són compatibles amb els seus plans d'inversió en Naturgy. Segons IFM, una de les seves prioritats serà el desenvolupament d'un pla industrial per a l'empresa que "ajudi a fer de Naturgy un actor principal de la transició energètica".

IFM considera, segons han informat, que el preu de l'oferta, de 22,07 euros per acció, representa una "proposta de valor molt atractiva" per als accionistes de Naturgy si es compara amb l'evolució dels preus de les accions d'altres empreses competidores del sector – que ha estat negativa durant 2021. Després d'aquest anunci, els títols de Naturgy han registrat pujades en Borsa del 0,27%, fins als 21,88 euros.

Segons el director general d'IFM investors, David Neal, l'acord és "una notícia positiva per a Naturgy, els seus accionistes i el futur del mercat energètic espanyol". En paraules del directiu, Naturgy és "una companyia amb una direcció estratègica i posició com a empresa global fermament alineada amb els principis i objectius d'inversió" del fons australià.

Després d'aquesta acceptació per part d'IFM, cal el vistiplau de la CNMV. Des de IFM esperen continuar amb un treball "fructífer" amb supervisió borsària perquè el procés finalitzi amb èxit. IFM va presentar la sol·licitud d'autorització d'aquesta oferta a principis de febrer, i esperen l'autorització definitiva de la Comissió per completar aquesta operació.

Més informació
Naturgy guanya un 17% més per les renovables
Naturgy premia Exit i Norte Joven per la formació en entorns vulnerables
Avui et destaquem
El més llegit