BCN3D ofereix 63 impressores 3D per fabricar material mèdic gratuït

La companyia diu que només acceptarà projectes que estiguin avalats clínicament i homologats científicament

Un treballador de BCN3D manipulant una de les impressores de les què disposa l'empresa | ACN Un treballador de BCN3D manipulant una de les impressores de les què disposa l'empresa | ACN

El fabricant BCN3D ha ofert a hospitals, centres mèdics i a la comunitat científica 63 impressores 3D per fabricar material mèdic gratuïtament amb l'objectiu de proveir-les als hospitals que ja treballen al límit de la seva capacitat per atendre els casos més greus d'afectats pel coronavirus. L'empresa, ubicada a Castelldefels, treballa amb tecnologia FFF (Sigma, Sigmax i BCN3D Epsilon), un sistema d'impressió per capes i que disposa d'un doble extrusor que permet imprimir diverses peces al mateix temps.

Més info: Un hospital italià soluciona la falta de respiradors amb impressió 3D

El responsable de comunicació de BCN3D, David Martínez, explica en declaracions a l'ACN que només acceptaran projectes homologats científicament i clínicament i calcula que fabricar un respirador suposaria entre 5 i 15 hores. Martínez ha posat la seixantena d'impressores de BCN3D a disposició de les autoritats sanitàries i la comunitat científica per fabricar material mèdic com respiradors, mascaretes i maquinària per a hospitals o part d'aquesta amb l'objectiu d'ajudar a un sector que "té mancances i carències molt importants".

A més, ha deixat molt clar que els projectes que es presentin -i que es poden fer arribar al correu covid19help@bcn3d.com- han de ser "amb cara i ulls" i avalats i homologats científicament. "El què volem és posar-nos a disposició de ser una pota més en aquesta batalla contra el virus", ha afirmat.

En aquest sentit, ha detallat que l'empresa té experiència en l'àmbit sanitari i que ha desenvolupat impressores 3D per a l'Hospital Sant Joan de Déu i en departaments d'innovació d'altres centres de l'Estat i europeus per fer prototipats, eines per treballar el sistema motriu o la columna vertebral. Per a l'Hospital Sant Joan de Déu, per exemple, BCN3D ha desenvolupat un projecte que permet imprimir un òrgan en mida real i fer una prospecció abans de l'operació real.

Més informació
La sanitat, el dia després
La sanitat valenciana contracta vora 900 sanitaris
Avui et destaquem
El més llegit