Un hospital italià soluciona la falta de respiradors amb impressió 3D

Aquests respiradors utilitzen vàlvules o membranes de plàstic d'un sol ús, i per evitar-ne l'escassetat, es van posar en contacte amb empreses tecnològiques

Impressores 3D per fabricar respiradors de recanvi | iStock Impressores 3D per fabricar respiradors de recanvi | iStock

Un hospital de Brescia a Itàlia afectat per la falta de subministraments a causa de l'epidèmia de coronavirus ha utilitzat impressores 3D per fabricar respiradors de recanvi. L'hospital va avisar divendres passat que s'havien quedat sense unitats de vàlvules dels respiradors, que s'utilitzen per fer la reanimació i assegurar el flux d'oxigen, com recull el diari La Stampa.

Aquests respiradors utilitzen vàlvules o membranes de plàstic d'un sol ús, i per evitar-ne l'escassetat, es van posar en contacte amb diverses empreses tecnològiques.

L'enginyer local Cristian Fracassi, doctorat en enginyeria de materials i responsable d'una empresa farmacèutica, va començar a fabricar les vàlvules amb una impressora 3D. Els recanvis, que segons les proves funcionaven correctament, van solucionar el problema de l'hospital de Brescia i ciutats com Pescara i Sàsser han començat a sol·licitar-les a través d'aquestes tècniques.

Més informació
Els millors hospitals de l'Estat que irrompen en el 'top 100' mundial
Teletaxi Ègara ofereix transport gratuït als sanitaris de Terrassa
El Govern central aprovarà una moratòria de les hipoteques
L’abecedari del treball en època de coronavirus
Avui et destaquem
El més llegit