L’Obra Social ”la Caixa” inverteix 18,5 milions d’euros en projectes socials

La iniciativa té l'objectiu de millorar les condicions de vida de les persones en situació de vulnerabilitat

Els projectes finançats per l'Obra social "la Caixa" beneficiaran 63.000 catalans | La Caixa Els projectes finançats per l'Obra social "la Caixa" beneficiaran 63.000 catalans | La Caixa

L’Obra Social ”la Caixa” ha invertit 18,5 milions d’euros en 786 projectes socials arreu de l'Estat espanyol. Durant el darrer any, la fundació de l'entitat bancària va oferir ajudes a diferents iniciatives amb l'objectiu de millorar les condicions de vida d’aquelles persones en situació de vulnerabilitat i contribuir en la construcció d’una societat més justa i igualitària. D'aquesta manera, renoven un any més el seu compromís social amb els col·lectius de població més vulnerables.

Només a Catalunya, l'Obra Social ”la Caixa ha invertit un total de 3.705.210 euros en 145 projectes socials que beneficiaran directament 63.263 persones. Aquestes iniciatives corresponen als àmbits de la promoció de l'autonomia personal i atenció a l'envelliment, a la discapacitat i a la malaltia; lluita contra la pobresa infantil i l'exclusió social; habitatges per a la inclusió social; inserció sociolaboral; interculturalitat i acció social; i acció social en l'àmbit rural.

En aquest sentit, el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha destacat la inclusió social i la igualtat d’oportunitats com els dos eixos principals del conjunt de projectes impulsats per l’entitat: “El progrés i el benestar social només són possibles si treballem amb una idea clara d’igualtat social. D’aquí la importància de les entitats que, cada any, aposten per desenvolupar projectes d’excel·lència, creatius i eficaços en la millora de la qualitat de vida i el benestar de les persones".

A banda, un any més, l’Obra Social “la Caixa" farà també un reconeixement especial a aquelles iniciatives que afronten els reptes socials amb una perspectiva innovadora a través dels Premis "la Caixa" a la Innovació Social. En total, s’atorgaran deu guardons de 15.000 euros, que s’escolliran entre tots aquells projectes seleccionats en el programa de Convocatòries 2019, tenint en compte el resultat de l’impacte. La resolució es donarà a conèixer l’any 2020.

Més informació
L’Obra Social La Caixa facilita la tornada a l’escola a 10.500 nens en risc d'exclusió
L'Obra Social La Caixa fomenta el voluntariat de 4.300 persones grans
L'Obra Social ”la Caixa” destina més d'1 milió d'euros a habitatges d'inclusió social
Avui et destaquem
El més llegit