Inditex millora vendes i benefici un 2% al primer trimestre

La tèxtil gallega guanya 668 milions d'euros i fitxa la presidenta de Microsoft Espanya com a consellera independent

La botiga de Zara del Passeig de Gràcia | iStock La botiga de Zara del Passeig de Gràcia | iStock

Inditex registra un benefici net de 668 milions d'euros durant el primer trimestre del seu any fiscal 2018-2019 (des de l'1 de febrer al 30 d'abril), la qual cosa suposa un augment del 2% respecte al mateix període de l'exercici anterior, segons ha informat la companyia gallega.

Així mateix, les vendes es van situar en 5.654 milions, també un 2% més, aconseguint un nou màxim històric per al període. A tipus de canvi constant, la xifra de creixement de les vendes ha estat del 7%, la qual cosa demostra, segons la firma, un "robust" creixement en un trimestre caracteritzat per l'impacte de les divises. D'aquesta forma, el grup fundat per Amancio Ortega continua creixent en el seu primer trimestre fiscal, encara que amb augments més moderats.

El benefici brut d'explotació (Ebitda) d'Inditex ha estat d'1.125 milions d'euros durant el primer trimestre fiscal, la qual cosa suposa un alça del 1%, al mateix temps que el marge brut millora 68 punts bàsics, fins a situar-se en el 58,9%.

Respecte a l'inici del segon trimestre fiscal, les vendes a tipus de canvi constant han crescut un 9% entre l'1 de maig i l'11 de juny.

El president, Pablo Isla, ha destacat la fortalesa del model integrat de borigues i online, que, impulsat per la constant inversió, permet aconseguir "aquestes sòlides cotes de creixement i la consegüent generació d'ocupació".

Durant el primer trimestre, la companyia ha ampliat la seva plataforma de comerç electrònic a Austràlia i Nova Zelanda, al mateix temps que les cadenes del grup han obert botigues en 36 mercats, continuant al mateix temps amb la política d'absorcions d'unitats més antigues i petites, d'una banda, i d'ampliacions i reformes, per l'altre, acabant el trimestre amb 7.448 botigues.

Així mateix, Inditex ha completat en el mes de maig l'ampliació de la seva seu central d'Arteixo (a Corunya), amb una superfície de 80.000 metres quadrats. D'altra banda, segons el previst, al llarg de l'estiu entrarà en funcionament el nou Centre de Distribució de Laracha (a Corunya), de 90.000 metres quadrats, que servirà de complement a les plataformes centrals logístices existents a Espanya.

Al mateix temps, continuen les inversions en el nou punt de connexió logística de Lelystad (Països Baixos). La inversió en aquests centres supera els 150 milions d'euros.

Reparteix 42 milions d'euros entre els empleats

La companyia ha repartit aquest mes d'abril 42 milions d'euros entre uns 88.000 empleats de botigues, fabricació, logística, cadenes i filials amb més de dos anys d'antiguitat, dins del pla extraordinari de participació dels treballadors en el creixement de beneficis de l'empresa en en període 2017-2018.

Aquest pla reparteix el 10% de l'increment del benefici net, per la qual cosa la quantitat a distribuir corresponent a 2017 hagués estat de 21 milions d'euros, que el Grup ha incrementat en uns altres 21 milions d'euros.

Aquestes quantitats se sumen tant als 520 milions d'euros distribuïts entre tota la plantilla en concepte de cosines i retribució variable lligada a objectius concrets, com a la retribució fixa salarial que en 2017 va aconseguir els 3.274 milions.

Nova consellera de Microsoft

Finalment, la junta d'accionistes se celebrarà el proper 17 de juliol i en ella el consell d'administració proposarà un dividend total corresponent a l'exercici 2017 de 0,75 euros per acció, dels quals 0,375 euros han estat pagats el 2 de maig i la resta serà desemborsada el proper 2 de novembre.

Així mateix, el consell proposarà a la junta d'accionistes el nomenament de la presidenta de Microsoft Espanya, Pilar López, com a nova consellera independent, en substitució de Carlos Espinosa de los Monteros, el mandat del qual finalitza el 15 de juliol de 2018.

Més informació
Inditex guanya 3.368 milions d'euros el 2017, un 7% més
Inditex compra la fàbrica de Schott a Sant Adrià del Besos
Inditex guanya 2.341 milions d'euros i ven un 10% més
Avui et destaquem
El més llegit