Pau fraternal a Bon Preu: Joan Font compra el 100% del grup

Balloo d'Inversions arriba a un acord amb l'empresa Espai d'Inversions i compra el 50% de les accions

L'Audiència de Barcelona va desestimar fixar un preu per al 50% de Bonpreu L'Audiència de Barcelona va desestimar fixar un preu per al 50% de Bonpreu

Acord entre els accionistes de Bon Preu. Segons informa la companyia en un comunicat, Balloo d'Inversions compra el 50% de les accions de l'empresa a Espai d'Inversions. D'aquesta manera, l'actual president i director general del grup, Joan Font, passa a controlar el 100% de les accions de la cadena d'alimentació. Aquesta reordenació assegura la continuïtat del grup Bon Preu en la seva integritat, en la seva estratègia de creixement, de generació de riquesa i de llocs de treball en la que es troben immersos des dels seus inicis.

Més info: Josep Font deixa la subdirecció de Bon Preu al seu fill per evitar la divisió

De fet, el que havia estat subdirector general del grup, Josep Font, ja va decidir a principis d'any traspassar el càrrec al seu fill Abel Font per evitar que la companyia acabés dividida. Ja a l'octubre, es va celebrar un judici arran de l'enfrontament entre els germans Joan i Josep Font, president i vicepresident del Grup Bon Preu i propietaris al 50% del grup, pel procediment de separació del grup, després de no arribar a un acord sobre el valor de la companyia ni de com ha de fer-se aquesta separació.

En la sessió del judici, el demandant, Josep Font, va reclamar al seu germà que li pagués 530 milions d'euros, o de manera subsidiària, sobre la base d'un altre càlcul, 497 milions, per les seves accions, mentre que Joan Font considerava que no s'ha arribat a un acord sobre quant val el grup i que per tant s'ha de dividir la companyia en lots d'actius i repartir-los.

Més informació
Bon Preu s'aboca a la divisió del grup
Avui et destaquem
El més llegit