Job Today vol omplir el teu currículum de referències positives

La plataforma incorpora millores tecnològiques com valoracions o la intel·ligència artificial per proporcionar ofertes més personalitzades a cada perfil

Polina Montano és la cofundadora i CEO de Job Today | Cedida
Polina Montano és la cofundadora i CEO de Job Today | Cedida

El boca-orella encara és una tendència molt habitual a l’hora de buscar treballadors. Les empreses busquen aquelles persones que vénen recomanades per amics, familiars o coneguts. Però per què no incorporar aquestes recomanacions tan típiques en el mercat laboral dins de Job Today? Aquest és un dels projectes amb els quals la startup fundada per Polina Montano i Eugene Mizin està treballant: incloure referències al més pur estil TripAdvisor. Ara bé, no només el candidat a un lloc de feina podrà ser valorat, sinó també la mateixa empresa, ja que “en un moment en el qual hi ha una guerra pel talent, les companyies també han de demostrar al futur treballador que es trobarà a gust si al final entra a treballar amb ells”, explica Montano.

Més info: Sergio Balcells: "L'any que ve no hi seran totes les apps actuals per trobar feina"

Quatre anys després del seu naixement i amb més de sis milions d'usuaris registrats i 600.000 empreses que publiquen les seves ofertes de feina, Job Today es reinventa per incorporar valoracions dels candidats i les companyies i fer ús de les dades i de la intel·ligència artificial per proporcionar ofertes més personalitzades.

Ara bé, per a la cofundadora i CEO de Job Today, el més important són les referències positives, per la qual cosa s’inspiren en el model de LinkedIn per desenvolupar aquesta nova funcionalitat. En la seva opinió, “un sistema de referències positiu i negatiu pot provocar que els candidats, si reben una valoració dolenta, es creïn un altre perfil a la plataforma per evitar aquest comentari”. Un fet que, des de Job Today, seria molt difícil controlar.

Job Today, amb més de sis milions d'usuaris i 600.000 empreses, incorpora la intel·ligència artificial i les dades per proporcionar ofertes més personalitzades

Així mateix, també volen potenciar les bones valoracions de les empreses que ofereixen feina, per la qual cosa han desenvolupat recentment una funcionalitat que permet als candidats seguir a la companyia per la qual estan interessats i rebre notificacions quan surti una oferta de feina. Una eina que pot “donar una bona imatge a la companyia si té molts seguidors i a més els proporciona una base de persones interessades en els seus llocs de feina”, assenyala Montano. No obstant això, la startup encara està realitzant les primeres proves i encara no sap quan posarà en marxa aquesta nova funcionalitat.

Big Data per trobar feina

Una altra millora que Job Today ha incorporat des del passat mes d’octubre és el Machine learning i la intel·ligència artificial per oferir ofertes de feina personalitzades i fer que “la recerca de feina sigui encara més fàcil i eficaç”, destaca. Així, dues persones que tinguin l’app de Job Today i visquin a Barcelona, però amb perfils professionals diferents, veuran ofertes de treball diferents.

I això ho fan gràcies a la gran quantitat de dades que la startup ha aconseguit recopilar en aquests quatre anys en el mercat. Una funcionalitat que, tal com assenyala Montano, “ens ha permès en aquests pocs mesos incrementar l’engagement dels usuaris”.

Espanya vs. Regne Unit

Job Today, que ha establert la seva seu a Luxemburg, opera actualment a Espanya i al Regne Unit, dos mercats laborals molt oposats entre ells. “Espanya és una economia amb una elevada taxa d’atur, per la qual cosa és l’empresa qui té el luxe d’elegir entre un gran nombre de candidats disponibles. En canvi, al Regne Unit hi ha gairebé ocupació completa, per la qual cosa les companyies tenen dificultats per trobar el talent”, explica Montano. Dos mercats molt diferents però escollits amb consciència per Job Today amb un objectiu molt clar: “Demostrar com la nostra plataforma és una solució universal i funciona tant en una economia com l’espanyola com la del Regne Unit”.

Job Today opera a Espanya i el Regne Unit, dos mercats laborals totalment oposats que demostren "que la nostra solució és universal per trobar feina"

La startup, que va tancar a mitjans del 2018 una ronda de finançament de 16 milions de dòlars amb un dels inversors de Spotify, preveu obrir nous mercats pròximament, però encara no vol anunciar quins. “L’objectiu de la ronda és millorar el producte i desenvolupar tots els projectes pendents, consolidar la presència en els dos mercats actuals i explorar-ne també d’altres”, apunta Montano.

Control de qualitat a les ofertes de treball

Durant el MWC es van veure ofertes de feina que demanaven tenir una determinada alçada o una talla. Un fet que va rebre queixes per part dels sindicats per ser discriminatòries o sexistes. Ara bé, és un fet que des dels portals de feina s’ha de lluitar. “A Job Today tenim una opinió molt clara al respecte i aquest tipus d’ofertes no són acceptables”, sentència Montano. És per aquest motiu que la startup compta amb mecanismes per controlar quin tipus d’ofertes de feina es publiquen a la seva plataforma. “Hi ha solucions que fan aquest control de forma automàtica i, si no, nosaltres disposem d’un equip de treballadors que ho controla manualment”, afegeix.

Més info: Què pot i què no pot incloure una oferta de feina?

I és que molts cops les ofertes de feina no només inclouen requisits discriminatoris, sinó que no detallen totes les condicions del lloc de treball, com el salari. “Nosaltres demanem a totes les empreses que incloguin el sou a l’oferta. Tot i que publicar un salari exacte pot ser difícil, es pot establir un interval”, puntualitza.

Més Informació
Job Today, el Wallapop de la feina
"Com es comença sense diners? Inventiva i ous"
Avui et destaquem
Comentaris