• Empresa
  • El joc de cadires de l'economia catalana: Cepyme estrena nova cara

El joc de cadires de l'economia catalana: Cepyme estrena nova cara

Un resum dels nomenaments recents més destacats del món professional de la tercera setmana de maig de 2025

Xavier Panés, Xavier Brossa i Pilar Gil, tres protagonistes de la setmana | VIA Empresa
Xavier Panés, Xavier Brossa i Pilar Gil, tres protagonistes de la setmana | VIA Empresa
Carlos Rojas | VIA Empresa
Periodista
Barcelona
23 de Maig de 2025 - 05:30

Aquesta setmana hi ha hagut un clar protagonista al teixit empresarial: les eleccions a la presidència de Cepyme. La victòria de l'advocada i empresària Ángela de Miguel ha suposat un veritable canvi de cicle a la patronal de les pimes a Espanya, ja que De Miguel ha esdevingut la primera dona que arriba al poder i ha encetat, a més, una època amb clar accent català. Ara bé, aquesta no ha estat l'única gran notícia de la setmana al respecte. Aquests han estat els moviments empresarials més destacats d'aquesta tercera setmana de maig.

 

- Xavier Panés és el nou vicepresident de Cepyme. El líder de Cecot s'ha incorporat a l'entitat després de la victòria de la candidatura de De Miguel. Amb aquest nou nomenament, Panés suma un nou càrrec, ja que a més de dirigir Cecot també ostenta la presidència del Consell Interterritorial de la pime de Foment del Treball i és vicepresident de la patronal catalana.

- D'altra banda, Marta Blázquez, presidenta de Faconauto, també ha estat nomenada vicepresidenta de Cepyme. Amb la seva arribada al càrrec, el sector de l'automoció es veurà representat a la patronal per una de les directives amb més experiència i una de les seves figures més representatives.

 

Xavier Brossa ha estat elegit nou president de l'Associació Empresarial de Directius (AED) per al període 2025-2029. Brossa pren el relleu de Juan Antonio Alcaraz, que ha liderat l'AED durant els darrers vuit anys. Entre altres càrrecs, el nou dirigent és membre del Patronat de la Fundació ”la Caixa” des de l'abril del 2024.

- Ángel Gavilán abandonarà el càrrec de director d'Economia del Banc d'Espanya el pròxim 12 de juny. Ho farà després de presentar l'informe anual de l'organisme i com a producte d'una etapa de renovació que va preveure el governador de la institució, José Luis Escrivá.

Al món de l'empresa, destaquen els pocs nomenaments femenins: Otero, Monedero i Tabernero, grans noms propis

- Eduard Otero ha estat nomenat director d'inversions i promoció immobiliària d'AHS. Otero té una dilatada carrera al sector immobiliari i arriba procedent del Grupo Fosun, on va ser director general de l'àrea immobiliària a Espanya i Portugal. Alhora, també va ser director d'inversions immobiliàries a l'asseguradora Fidelidade.

Óscar Monedero ha assumit el càrrec de director d'expansió d'HolaCamp. Monedero, que va començar a exercir funcions a l'empresa el gener passat, té més de 30 anys d'experiència al sector turístic i s'ha especialitzat en els càmpings. Entre les seves experiències, destaca la de secretari general de la Federació Espanyola de Càmpings (FEEC) durant 11 anys.

Javier Tabernero, president i conseller delegat de Canon Espanya i Portugal, ha assumit també aquest càrrec per a Canon Italia. Tabernero ha desenvolupat una carrera d'èxit en el sector tecnològic i en la gestió empresarial i disposa de més de 30 anys d'experiència.

Demian Raschkovan ha estat nomenat nou director d'Intel·ligència Artificial a Axazure. La consultora tecnològica ha optat pel seu perfil a causa dels seus 20 anys d'experiència en aquest àmbit. A més, Raschkovan mantindrà el seu càrrec de director d'experiència de client a la companyia.

- La cineasta Judith Colell seguirà al capdavant de l'Acadèmia del Cinema Català quatre anys més, fins al 2029, després de ser l'única candidatura presentada a les eleccions a la institució. Així ho va ratificar la junta electoral de la institució, formada pels acadèmics Mar Medir, Pep Garrido, Cristina Brandner, Joan Bas i Txell Llorens, que la van proclamar guanyadora aquest dimecres.

Setmana intensa al sector de la comunicació, amb canvi d'estructura a Prisa Media, però també amb moviments a '20 Minutos' i 'betevé'

Pilar Gil ha estat designada consellera delegada de Prisa Media per a Espanya i l’Amèrica Llatina. Actualment, Gil ocupava el càrrec de directora financera del grup, i en aquesta nova etapa mantindrà les funcions de consellera executiva i vicepresidenta del consell d’administració.

- Per la seva banda, Gil ha anunciat canvis en l'estructura de la companyia. Jaume Serra, fins ara delegat de Prisa Media a Catalunya, ha assumit la funció de director general de Ràdio i Negoci Audiovisual per a Espanya de Prisa. No és l'únic nomenament per part de Gil: Fran Llorente ha estat nomenat director Editorial i de Continguts de Ràdio i Negoci Audiovisual, mentre que Miriam Hernanz s'ocuparà de la direcció de Prisa Vídeo. Al seu torn, Vanessa Hernández, fins ara directora general d'Operacions de Prisa Media, compatibilitzarà aquest càrrec amb la direcció general de Premsa. Com a director general de Tecnologia & Data, l'empresa ha nomenat Pablo Delgado. Pel que fa a les direccions generals transversals, que donen servei tant a Espanya com a Amèrica, Ana Ormaechea ha estat nomenada directora general de Producte Digital. D'altra banda, Óscar Ocaña assumirà la direcció general de màrqueting. Finalment, Ignacio Soto, fins ara director general de Cadena SER, coordinarà el pla estratègic que Prisa Media presentarà a la tornada de l'estiu.

Rubén González ha estat nomenat nou delegat de l'edició de 20 minutos a Catalunya, per part del grupHenneo. González ha treballat a TVE Catalunya i Diario de Mallorca, i ha estat director de comunicació de la Delegació del Govern a Catalunya.

- Sergi Cebrián ha assumit el càrrec de cap d'esports de betevé. El periodista ha estat vinculat al canal públic barceloní des de l'any 2014 i relleva Jordi Montalbo, qui va fitxar fa uns dies per Esport3.