José Manuel Casas substitueix Faura al capdavant de Telefonica Mediterrani

El fins ara president executiu de l'empresa a l'Equador s'ocuparà de l'àrea que engloba Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià i Múrcia

José Manuel Casas, nou director de Telefonica Mediterrani | Cedida José Manuel Casas, nou director de Telefonica Mediterrani | Cedida

José Manuel Casas ha estat nomenat director territorial de Telefonica Mediterrani, que engloba l'àrea de Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià i Múrcia. Casas, que havia estat president executiu de l'empresa a l'Equador durant els últims sis anys, substitueix en el càrrec Kim Faura, que continuarà a la companyia com a assessor sènior de presidència.

Llicenciat en Ciències Físiques per la UAB i MBA per l'IESE, Casas va entrar a la companyia el 2002 i ha desenvolupat la seva tasca a l'Estat espanyol, a l'Argentina i a Colòmbia, principalment en àrees comercials i de màrqueting. El 2013, va ser nomenat CEO de la companyia a Telefonica Equador, on ha posat en marxa el desplegament del 4G en una vintena de ciutats, ha creat Telefonica Business Solutions, ha posat en marxa el Security Operation Center (SOC) de l’Equador i Movistar Play.

Per la seva banda, Kim Faura assumirà la seva nova responsabilitat com a senior advisor del president de Telefonica Espanya, Emilio Gayo, després de prop de 15 anys al capdavant de la Direcció General de Telefonica a Catalunya primer i, posteriorment, de tota l’àrea Mediterrani. A Telefonica Mediterrani, Faura ha liderat el desplegament de la fibra òptica i el 4G a tot el territori.

Més info: Telefónica escull València pel seu centre de ciberseguretat

Sota la seva gestió es va crear la nova seu corporativa Torre Telefonica Diagonal00, la Universitat Corporativa de Telefonica a La Roca del Vallès (Barcelona) i el Centre de Ciberseguretat de València. Faura també ha impulsat nombrosos projectes que situen Catalunya en lloc de referència per a la innovació i l’emprenedoria. Entre ells, el Centre d'R+D de Barcelona, pioner en el mètode d’innovació oberta, Wayra Barcelona, el laboratori 5G TheThinx, i Start4big, que per primera vegada reuneix cinc grans empreses per impulsar projectes transversals d’innovació.

Més informació
Faura controlarà també València, Balears i Múrcia
Kim Faura: "Quan deixes de qüestionar el que fas, vénen els fracassos"
Avui et destaquem
El més llegit