La 'smart city' catalana

L'Smart City Expo World Congress celebra una nova edició a Barcelona envoltada de novetats com telèfons, targetes i edificis intel·ligents

El Barcelona Smart City Campus El Barcelona Smart City Campus

Barcelona acull l'Smart City Expo World Congress des d'aquest dimarts i fins al pròxim dijous 16 de novembre. Aquesta trobada reuneix un nombre rellevant d’especialistes i de col·lectius interessats en el que us proposem com a terme de la setmana: la ciutat intel·ligent.

Les ciutats intel·ligents són les que estan dotades de mecanismes basats en les tecnologies de la societat de la informació i la comunicació enfocats a millorar tant la gestió dels diferents serveis com la qualitat de vida dels seus habitants.

El concepte es difon sovint per mitjà de la forma anglesa smart city. La forma catalana, tanmateix, també té un ús prou general i segueix el paral·lelisme d’altres termes com ara telèfon intel·ligenttargeta intel·ligentedifici intel·ligent, etc.

Per a més detalls sobre aquest recurs de formació de termes, vegeu també l’Apunt terminològic i la fitxa de criteri corresponent.

Més informació
El màrqueting digital parla català
Quan tot és 'smart'
El 'hacktivisme' que pot canviar el món
Avui et destaquem
El més llegit