Leitat planteja un ERO de 120 persones a Catalunya

Afectarà 69 persones ubicades a la capital catalana i una cinquantena al Vallès Occidental i a l'Anoia

La seu de Leitat al 22@ | Leitat La seu de Leitat al 22@ | Leitat

L'empresa Leitat planteja un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per a 120 persones a Catalunya, 69 a Barcelona procedents de Welab i 51 en diferents centres que la companyia té al Vallès Occidental i a Vilanova del Camí (Anoia). En un comunicat, el sindicat CCOO ha advertit que amb l'expedient "es posa en risc la viabilitat futura" de la companyia i ha instat la direcció a retirar-lo i "buscar una solució negociada".

Més info: El Clínic i Leitat inauguren una incubadora de Digital Health

Així mateix, ha atribuït la mesura a la "mala gestió" empresarial. Fonts sindicals han explicat a l'ACN que la intenció inicial era que l'ERO afectés 91 treballadors dels centres que té al Vallès i Vilanova del Camí, però que s'ha aconseguit reduir la xifra a 51.

El sindicat ha recordat el potencial de Leitat com a "empresa puntera de recerca i desenvolupament", tant per a administracions públiques com per a empreses privades, i ha apuntat que, en els últims anys, ha mantingut un "creixement sostingut" de la seva facturació. De fet, el 2023 va incrementar un 13%.

La facturació de Leitat va créixer un 13% el 2023

Per tot plegat, el sindicat ha convocat una concentració davant de les instal·lacions de l'empresa a Barcelona, al carrer Rivadeneya, a les 8 h del matí. Dues hores més tard, a les 10 hores, hi ha una reunió prevista amb la direcció de l'empresa i dilluns una trobada amb la mediació de Treball. En cas que aquestes reunions acabin en desacord, dimarts els treballadors anirien a la vaga a tots els centres de Catalunya.

Més informació
Esteve i Leitat s'uneixen en un centre d'innovació
In(3D)ustry i Leitat creen una acceleradora de projectes 3D
Leitat, com innovar durant 100 anys
Avui et destaquem
El més llegit