El Clínic i Leitat inauguren una incubadora de Digital Health

CATI Incubator estarà acreditada per Acció i reconeguda pel Ministeri d'Economia i Competitivitat

Instal·lacions de Leitat que acolliran la CATI Incubator | Cedida Instal·lacions de Leitat que acolliran la CATI Incubator | Cedida

El Clinical Advanced Technologies Initiative (CATI) és una iniciativa impulsada per l'Hospital Clínic i Leitat per crear un centre dedicat a la innovació en tecnologia hospitalària. Els dos fundadors llancen la CATI Incubator per a projectes relacionats amb la Salut Digital. La incubadora, que estarà acreditada per Acció i reconeguda pel Ministeri d'Economia i Competitivitat, oferirà serveis d'acceleració/innovació als projectes seleccionats incloent assessoria en el desenvolupament de negoci, serveis tecnològics i de validació clínica, assessoria en requisits reguladors i facilitarà l'accés a diferents fórmules de finançament.

"Pertànyer a l'ecosistema CATI permetrà als participants de la incubadora estar al radar de grans empreses líders del sector, en l'àmbit nacional i internacional que estan vinculades a la iniciativa, així com amb diverses entitats de sector públic", ha afirmat Joan Parra, vicepresident executiu de Leitat. I és que, posar en marxa la incubadora implicarà la publicació de l'oferta d'accés a les empreses i emprenedors interessats i la selecció dels projectes a través d'un formulari que serà avaluat per un comitè d'experts, de manera que les iniciatives que vegin aprovades les seves propostes podran establir-se en les dependències de la incubadora per un termini entre un i tres anys.

L'objectiu de CATI és potenciar el coneixement tecnològic transferible en tecnologia sanitària i vincular-lo amb el sector industrial, tal com han explicat les dues entitats. També generarà llocs de treball qualificats, retenció de talent i augment de la competitivitat del sector salut. "Aquesta iniciativa és un pas tangible en el desenvolupament de projectes d'innovació en l'àmbit de la Salut. Impulsarem la innovació acollint a la incubadora empreses i emprenedors per generar valor que es pugui traslladar al pacient", ha descrit el Dr. Lluís Donoso, coordinador de CATI i director del Centre de Diagnòstic de la Imatge del Clínic.

Més informació
El Clínic s’alia amb Enzyme contra les malalties pulmonars
La tecnologia sanitària ‘Made in Barcelona’
Avui et destaquem
El més llegit