Mango aposta pel finançament sostenible

L'empresa tanca la seva primera entrada de capital lligada a criteris de compromís mediambiental, social i de bon govern

La seu corporativa de Mango a Catalunya | ACN La seu corporativa de Mango a Catalunya | ACN

Mango ha tancat el seu primer finançament lligat a criteris de sostenibilitat. La companyia ha acordat amb diverses entitats bancàries un refinançament del seu deute d'acord amb el seu compromís amb el desenvolupament sostenible: mediambientals, socials i de bon govern corporatiu. L'operació suposa un préstec sindicat de 200 milions d'euros – 150 MEUR s'amortitzaran de forma lineal fins a 2027 i els 50 MEUR restants formaran una línia de finançament fins a 2024.

La transacció ha estat liderada per CaixaBank, en el rol d'agent coordinador, banc agent i agent de sostenibilitat, així com a bankrunner amb BBVA i Banc Sabadell. Segons ha informat la companyia, han completat l'operació Banco Santander, Erste Bank, Deutsche Bank, Ibercaja i Unicaja; amb el despatx Broseta com a assessor legal.

Els compromisos en sostenibilitat de la companyia s'han concretat en la transició el 2025 a l'ús d'un 100% de cotó sostenible, polièster reciclat i fibres de cel·lulosa d'origen controlat; així com la reducció d'un 10% de les emissions de CO2. La consecució d'aquests objectius reduiria el preu del préstec, que ja és més baix respecte del sindicat anterior.

Segons la directora financera de Mango, Margarita Salvans, aquesta ha estat una "transacció històrica per a la companyia". "No només hem vinculat per primer cop el cost del deute a indicadors de sostenibilitat, sinó que a més hem aconseguit estendre el seu venciment, millorat el seu cost i duplicat la nostra capacitat de finançament", ha afegit.

Més informació
Mango entra al mercat dels articles de la llar als Estats Units
Mango aterra al metavers
Mango tanca el 2021 amb un benefici de 67 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit