Marlex, de Girona a conquerir els recursos humans des de la "proximitat"

L'empresa familiar, nascuda el 1996, factura més de 150 milions i té 300 treballadors repartits en 70 oficines de Catalunya i de la resta de l'Estat

Àlex Sanabras i Marc Sanabras des de l'oficina de Marlex a Girona | Cedida Àlex Sanabras i Marc Sanabras des de l'oficina de Marlex a Girona | Cedida

En un context on tothom està bolcat en la revolució tecnològica i les àrees de les empreses estan pensant en la transformació digital i com augmentar la competitivitat, és el moment de tornar als orígens i a l'essència de les relacions humanes. Aquesta és la premissa de Marlex, l'empresa familiar de recursos humans nascuda fa 26 anys a Girona i que està capitanejada per dos germans que són membres de Femcat: Àlex Sanabras, com a CEO i Marc Sanabras, COO.

De fet, el clan Sanabras té clar que la captació i retenció de talent és essencial per tenir "empreses amb ànima" i d'aquí l'aposta pel territori de Marlex, una organització impulsada pel seu pare que va escollir la nomenclatura a través de la unió del nom dels seus fills i que factura 150 milions d'euros anuals.

En aquests moments disposen de 300 treballadors repartits en 70 oficines, 50 de les quals a Catalunya i la resta a l'Estat. El valor afegit recau en l'aposta pels recursos humans de les empreses, ja que "si tens un equip fort i compromès, l'empresa anirà molt bé". D'aquí el sentiment de pertinença i esperit d'equip que volen aportar a les organitzacions per trobar els millors candidats amb un model basat en la proximitat del territori, com per exemple Olot, Mollerussa i Tortosa.

Marlex és la consultora local de recursos humans més important de la zona i més implantada al territori

"No es pot buscar el millor talent únicament des de Barcelona", apunta el CEO Àlex Sanabras. "El més important és comptar amb companys de viatge que coneguin el teixit empresarial de cada comarca i territori i evitar ser merament uns simples transactors". Per aquest motiu, gràcies a les xifres esmentades anteriorment, són la "consultora local més important i més ben implantades del territori". En aquests moments s'estan expandint a l'eix de Bilbao a Madrid i de la capital espanyola a Valencia.

Més info: Recursos... humans?

Finalment, fa un any i mig que va néixer una altra divisió de la companyia que es diu Sarah Marlex, que compta amb el nom de la tercera germana de la família Sanabras. Es tracta d'una divisió de cerca d'alts directius per un mercat prèmium i necessitaven un posicionament diferent. També ajuden les empreses en el relleu generacional i en els processos de successió. Es tracta de la primera firma de talent executiu en femení. I sembla que no els va gens malament.

Més informació
Empatif, l'èxit dels recursos humans fets a Manresa
Vampirisme digital en el sector dels recursos humans
Blockchain contra la 'titulitis': el futur dels recursos humans
Avui et destaquem
El més llegit