Mas-Colell i els fundadors de Glovo són els premiats d'Ostrom

L’Institut Ostrom celebra el seu cinquè aniversari en una gala al Museu d’Història de Catalunya

Javier Jiménez, director general de Lanzadera, i Oscar Pierre, CEO de Glovo | Cedida Javier Jiménez, director general de Lanzadera, i Oscar Pierre, CEO de Glovo | Cedida

L'Institut Ostrom, "un think tank o laboratori d’idees independent nascut l’any 2016" -per autodefinició d'ells mateixos- celebra el seu cinquè aniversari. En aquest context, l'institut ha decidit fer una entrega de premis a aquelles personalitats que els han semblat més rellevants en les seves dues categories: Lideratge Empresarial i Lideratge Intel·lectual. Des del Museu d'Història de Catalunya, la seva gala d'aniversari ha vist pujar a l'escenari a Óscar Pierre i Sacha Michaud, fundadors de Glovo -un dels primers unicorns catalans- per recollir el premi de Lideratge Empresarial. D'altra banda, el següent protagonista ha estat Andreu Mas-Colell, exconseller i catedràtic d’Economia a la Universitat Pompeu Fabra, qui ha estat guardonat amb el premi Lideratge Intel·lectual.

La gala de l'Institut Ostrom també ha comptat amb els parlaments del seu president, Eric Herrera i del director de Recerca, Martí Jiménez-Mausbach, així com amb un discurs d'obertura a càrrec d'Anna Gener, CEO de Savills Aguirre Newman Barcelona i patrona de la Fundació Museu Picasso de Barcelona: "Necessitem articular nous espais d'entesa entre administració i sector privat, encarats a la resolució de problemes. L'Institut Ostrom representa el millor de la tradició associativa catalana. Intel·ligència col·lectiva", ha explicat Gener.

Pel que fa a l'assistència a l'acte, hi han anat polítics de categoria com la consellera d'Afers Exteriors i Govern Obert, Victòria Alsina, el secretari d'Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala, la portaveu del PSC, Alicia Romero, l'exconsellera de Benestar i Família d'ERC, Anna Simó o el diputat de JxCat, Joan Canadell, entre d'altres. En termes d'organismes i patronals de rellevància també hi eren presents el president de la CECOT, Antoni Abad, el secretari general de Pimec, Josep Ginesta, el director general d'Adigital, César Tello, el vicepresident de Femcat, David Marin, el vicepresident de Foment del Treball, Salvador Guillermo i el vicepresident de la Cambra de Barcelona, Antoni Fitó, entre d'altres.

Més informació
Les propostes econòmiques d'Institut Ostrom per combatre la crisi
Catalans Lliures es converteix en l'Institut Ostrom
Avui et destaquem
El més llegit